A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pplus-fb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Marko Perković Thompson ipak u Areni - ali kao autor glazbe za film | Politika+
Scena

THOMPSON: Marko Perković Thompson ipak u Areni - ali kao autor glazbe za film

Nadam se da će razum pobijediti političke igre i da će se koncert ipak održati.

Piše: PolitikaPlus/VLM

Dogodilo se ono za što su mnogi vjerovali da neće – Marko Perković Thompson došao je jučer u Pulu i pojavio se u Areni. Naime, tri godine nakon što su pjevaču zabranili da tamo održi koncert, zbog čega je podnio i sudsku tužbu protiv grada Pule, pjevač je u Arenu došao na promociju filma "Josef" redatelja Stanislava Tomića za koji je skladao glazbu.


Thompson se, kazao je, u Puli odlično osjećao – to što mu je prije tri godine zabranjeno nastupati u Areni nimalo mu nije pokvarilo raspoloženje.

– Ja sam čovjek u kojem nema gorčine, a ako je u kojem trenutku i ima, pokušavam je što prije izbaciti iz sebe. Tako je i moj dolazak u Pulu protekao bez imalo gorčine – rekao je Thompson i nastavio: Došao sam u ovaj grad isključivo kao autor glazbe za film. A što se tiče mojeg koncerta, nadam se da će razum pobijediti političke igre i da će se on ipak održati.

Kako je Thompsonu ovo prva glazbeno-filmska suradnja, pa time i novo iskustvo, prepun je pozitivnih dojmova i rado se sjeća žara kojim je film, u kojem i on ima manju ulogu, nastajao.


– Pokušao sam scenarij dočarati svojom glazbom i mislim da sam uspio. Bilo je to zanimljivo i lijepo iskustvo. Zgodno je bilo na setu sretati Ivu Gregurevića, koji bi sjedio i objašnjavao mi: "To ti je tako na setu, najviše sjediš, a onda petnaest minuta radiš." Imam i manju ulogu u četiri ili pet scena, ali nisam baš siguran imam li glumačkog dara – našalio se Thompson i dodao:


– Uglavnom, ponosan sam što sam dio "Josefa" iz više razloga, a posebice zato što, kada sam ga pogledao u cijelosti, shvatio sam da je to jedan od najboljih hrvatskih filmova i što se tiče produkcije i što se tiče radnje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

film festival, pula, marko perković, PULSKA ARENA