A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/luka-bebic-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Predsjednik Sabora Luka Bebić nema znakove infarkta, bolje je i može razgovarati | Politika+
Hrvatska

NA INTENZIVNOJ NJEZI: Predsjednik Sabora Luka Bebić nema znakove infarkta, bolje je i može razgovarati

Andrija Hebrang: Nalazi će pokazati koliko je oštećeno srce.

FOTO: Luka Bebić
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

Po izlasku iz koronarne intenzivne jedinice, na kojoj se trenutačno nalazi predsjednik Sabora Luka Bebić, ravnatelj splitske bolnice dr. Dujomir Marasović kazao je kako ne može reći je li predsjednik Sabora životno ugrožen, međutim, istaknuo je, nema sigurnih znakova infarkta miokarda.

DUJOMIR MARASOVIĆ: Ne mogu reći je li predsjednik Sabora životno ugrožen, međutim, nema sigurnih znakova infarkta miokarda.

Predsjednik je Sabora kontaktibilan, napravljen mu je EKG, a slijede krvne i ostale pretrage.

Na upit kako izgleda, ravnatelj je kazao da po onome što je on vidio ne bi trebalo biti ništa loše. No, ipak se kao liječnik ogradio kazavši da u medicini nema sumnji te kako će se tek vidjeti o čemu je točno riječ. Idući sati pokazat će je li Luka Bebić doživio infarkt ili je riječ o nečem drugom.

Prema riječima dr. Marasovića, već je zvala i premijerka Jadranka Kosor

zanimajući se za Bebićevo zdravstveno stanje.


– Zvali su svi političari, od predsjednice Vlade nadalje – izvijestio je ravnatelj Marasović.

 

Predsjedniku Sabora, koji je na godišnjem odmoru u Kominu kod Metkovića, pozlilo je oko 16 sati. Prvu su mu pomoć pružili na Hitnoj pomoći u Metkoviću te je oko 17: 30 ukrcan na helikopter HV-a i odvezen u splitsku bolnicu.

 

Nazvali smo KBC Split u kojem su nam na naše pitanje dolazi li Bebić kod njih  rekli da ne smiju ništa reći i otkrivati takve podatke.

 

Bebićev stranački kolega Andrija Hebrang u kratkom razgovoru za portal PolitikaPlus potvrdio je da je Luki Bebiću pozlilo i da je na putu za Split te da prije pregleda ne mogu točno reći što se dogodilo.

"Bebić je prevezen u splitsku bolnicu i čekam da mi jave o čemu se radi", rekao je kratko ministar zdravstva Darko Milinović za Hinu, dodavši da zasad ne može potvrditi radi li se o infarktu ili čemu drugome.

Bebića je na Firulama dočekao ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split dr. Dujomir Marasović, inače predsjednik splitskog HDZ-a.

 

Navodno je Bebićevo stanje nakon dolaska u splitsku bolnicu bolje nego što je to bilo kada je helikopterom HV-a iz Metkovića krenuo za Split.


- Bio je vrlo loše i bez svijesti kada je dolazio. Sada je na liječničkom pregledu i ne znamo što mu je još točno - rekao je Marasović. Dodao je i kako se Bebiću kada je stigao u bolnicu obratio riječima: 'Luka, ej'. On mu je odgovorio: 'Duje, Duje'.    

 

Hebrang nam je rekao da oni u HDZ-u još uvijek točno ne znaju što se dogodilo, ali da ćemo 'svi biti pametniji kada budu gotovi nalazi', za koje Hebrang smatra da bi mogli biti gotovi za pola sata..

 

Hebrang nam je također potvrdio da je dobio informaciju kako je Bebić pri svijesti i da može razgovarati.

 

- No, nalazi će pokazati koliko je oštećeno srce, rekao nam je Hebrang.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

darko milinović, dujomir marasović, andrija hebrang, hrvatski sabor, luka bebić