A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/fructal-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nectar najvjerojatnije novi vlasnik slovenskog Fructala | Politika+
Tvrtke

PREUZIMANJA: Nectar najvjerojatnije novi vlasnik slovenskog Fructala

Navodno su Srbi za Nectar ponudili 35 milijuna eura.

FOTO: Fructal je najveći slovenski proizvođač voćnih sokova, s velikom prepoznatljivošću u cijeloj regiji
Piše: PolitikaPlus

Prema zasad neslužbenim informacijama slovenskog dnevnika Finance, Pivovarna Union dogovorila je prodaju poznatog slovenskog proizvođača voćnih sokova, a između dva kupca, fonda Argus i srbijanskog Nectara iz Bačke Palanke, pobijedio je ovaj drugi.


Kako bi isplatili banke vjerovnike i riješili se barem dijela dugova, trenutno se raspravlja i o prodaji udjela u slovenskom dnevniku Delo.

Navodno su Srbi za Nectar ponudili 35 milijuna eura, uz obećanje da će voće nastaviti kupovati u Sloveniji. No, zeleno svjetlo za prodaju tek trebaju dati dioničari vlasnika Pivovarne Union, odnosno skupština Pivovarne Laško, tvrtke koje se u posljednje vrijeme pokušava riješiti goleme imovine nakupljene tijekom godina, a koja ne spada u core business.

Kako bi isplatili banke vjerovnike i riješili se barem dijela dugova, trenutno se raspravlja i o prodaji udjela u slovenskom dnevniku Delo, za kojeg su ponudu zajednički podnijeli švedski Bonnier (vlasnik Financi i nekadašnji vlasnik hrvatskog Businessa.hr). O obje transakcije skupština društva raspravljat će u subotu.