A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/tablete-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HZZO dodao još jedan lijek popisu posebno skupih lijekova | Politika+
Zdravlje

ZDRAVSTVO: HZZO dodao još jedan lijek popisu posebno skupih lijekova

Do kraja godine uspostavit će se zavodi za hitnu medicinu u cijeloj državi.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kako bi se povećala kvaliteta života i zdravlja djece koja boluju od juvenilnog idiopatskog artritisa, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) na današnjoj je redovitoj sjednici odlučio da će se još jedan lijek za liječenje te bolesti plaćati s Popisa posebno skupih lijekova HZZO-a.


HZZO je danas prihvatio i ponudu zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije za ugovaranje hitne medicine te ponudu Doma zdravlja te županije za ugovaranje sanitetskog prijevoza.


Do kraja godine uspostavit će se zavodi za hitnu medicinu u cijeloj državi, a ove i iduće godine bit će predana potpuno opremljena nova vozila te će početi izobrazba liječnika i tehničkog osoblja, stoji u priopćenju HZZO-a.


Riječ je o reformi hitne medicine, za što je ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi sklopilo ugovor sa Svjetskom bankom vrijedan 18 milijuna eura. U sklopu reforme osnivaju se zavodi za hitnu medicinu u svim županijama i tako se razdvajaju djelatnosti hitne medicine i sanitetskog prijevoza kako bi se izjednačili standardi hitne intervencije u cijeloj Hrvatskoj.


Budući da Mreža medicine rada u Istarskoj županiji nije popunjena te na temelju provedena natječaja na sjednici su prihvaćene ponude za uvođenje tog oblika zdravstvene zaštite u Buzetu i Puli.


Nakon natječaja za specijalističko usavršavanje zdravstvenih radnika iz obiteljske medicine u akademskoj godini 2011./2012. odabrano je devet novih kandidata kojima će se financirati specijalizacija iz obiteljske medicine, a dosad ih je financirano 755.


Radi pravodobna stručnog osposobljavanja kvalitetnih i educiranih zdravstvenih radnika HZZO nakon provedbe drugog dijela natječaja za financiranje pripravničkog staža u ovoj godini nastavlja financirati pripravnički staž 28 novih zdravstvenih radnika u općim bolnicama.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

juvenilni idiopatski artritis, hzzo, poesbno skupi lijekovi