A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/paravinja.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ana Bilić: Policija nam je lagala i napravila neoprostive propuste | Politika+
Crna kronika

OTVORENO PISMO: Ana Bilić: Policija nam je lagala i napravila neoprostive propuste

Antonia je već 9. ili 10. lipnja mogla biti spašena da je policija reagirala na vrijeme.

Piše: PolitikaPlus

Sestra nestale Antonije Bilić, nakon što je njena obitelj konačno dobila uvid u sudske spise, na Facebooku je napisala pismo, u kojem žestoko kritizira postupke hrvatske policije tijekom ove istrage:

"Da je policija na vrijeme identificirala šleper ...  Antonia je već 9. ili 10. lipnja mogla biti spašena da je policija reagirala na vrijeme."

"Odgovorno tvrdim, imajući uvid u kaznenu prijavu da je došlo do velikih propusta u postupanju policije i da je upravo to razlog ovakvom držanju i postupanju glavnog osumnjičenog, kako u Hrvatskoj tako i u BiH. Naime, nakon sto je moja majka, Milka Bilić, sasvim uredno prijavila 08.06.2011. nestanak, kako to proizlazi iz kaznene prijave, policija je počela s kriminalističkim istraživanjem.

U daljnjem tijeku došlo je do neosporne spoznaje o mogućem počinitelju, i to okrivljenom Draganu Paravinji i to isključivo identificiranjem kamiona tegljača u koji je Antonia ušla. Pa postavljam pitanje MUP-u:


"Kako je moguće da je potrebno vrijeme od 08.06.2011 (dan kada je glavni svjedok prijavio policiji da je Antonia 07.06.2011. ušla u sporni tegljač) do 21.06.2011. za identifikaciju tegljača?
To je najveći propust koji je nedopustiv, posebno u vrijeme tehničke opremljenosti i mogućih identifikacijskih sredstava, a posebno kod činjenice da je policija odmah imala podatak da je Antoniu povezao tegljač. Sve to proizlazi iz obrazloženja kaznene prijave.

Uostalom, navedeno je da su nadzorne kamere u mjestu Crivac i Konjsko registrirale prolaz iz smjera Split - Drniš, pa opet isti tegljač kratko vrijeme nakon ulaska Antonie u smjeru Drniš - Split. Najinteresantnije od svega je to da su te iste kamere 07.06.2011. u vrijeme kada je Antonia nestala zabilježile samo taj jedini, isti tegljač na cesti.


"Međutim, najgora stvar je ta što je policija imala i registracijski broj tegljača koji je isti dan snimljen na izlazu s autoceste A1. AKO JE VEĆ TEGLJAČ BIO OSNOVNO IDENTIFIKACIJSKO SREDSTVO POČINITELJA, KAKO I ZAŠTO POLICIJA NIJE ODMAH 9.6.2011 ILI NAJKASNIJE 10.06.2011.IDENTIFICIRALA I TEGLJAČ I VOZAČA TE U TAJNOSTI DOŠLA DO SPOZNAJA O MOGUĆEM POČINITELJU?

Nezamislivo je da glavni osumnjičenik osam dana nakon Antonijina nestanka 15.06.2011.preuzima posteljinu i druge stvari iz kabine šlepera a koji bi sigurno bili nesumnjiv dokaz o tragovima kaznenog djela. SVE SU TO PROPUSTI KOJIH JE SVJESTAN I GLAVNI OSUMNJIČENIK, TE JE NJEGOVO DALJNJE POSTUPANJE U POSTUPKU I NEGIRANJE BILO KAKVE VEZE S ANTONIJOM BILIĆ UPRAVO POSLJEDICA TIH OGROMNIH PROPUSTA POLICIJE.

Jednom rječju, da je policija na vrijeme identificirala šleper ( za kojeg je znala da je Antonia u njega sigurno ušla, po iskazu glavnog svjedoka), mogla je doći i do glavnog osumnjičenika i ne daj Bože da je točan iskaz glavnog osumnjičenika o tome da je ubio moju sestru Antoniu Bilić, odnosno Antonia je već 9. ili 10. lipnja mogla biti spašena da je policija reagirala na vrijeme."

Na Županijskom sudu u Šibeniku saslušan je ključni svjedok Frane Bilić, koji je vidio kako Antonia ulazi u kamion koji je vozio Draga Paravinja, i bez čijeg iskaza i kasnije napravljenog fotorobota je malo vjerojatno da bi osumnjičenik danas bio uhićen.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

frane bilić, dragan paravinja, antonija bilić, ana bilić