A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/manager-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Porezna inspektorica uzela 10 tisuća eura mita | Politika+
Crna kronika

USKOK: Porezna inspektorica uzela 10 tisuća eura mita

Od direktorice jedne tvrtke zatražila 100.000 kuna.

Piše: PolitikaPlus/Hina

USKOK je pokrenuo istragu i predložio istražni zatvor protiv porezne inspektorice koja je uzela 10 tisuća eura mita da ne bi prikazala knjigovodstvene nepravilnosti koje je našla u nadzoru tvrtke.

Od direktorice društva zatražila 100.000 kuna kako bi joj zauzvrat izradila zapisnik o poreznom nadzoru u kojemu neće biti navedene utvrđene nepravilnosti.

USKOK je naložio provedbu istrage protiv hrvatske državljanke (1957.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo primanja mita. Osnovano se sumnja da je okrivljenica, kao porezna inspektorica u odjelu za nadzor malih i srednjih poreznih obveznika područnog ureda u Zagrebu, od 5. lipnja do 27. srpnja 2011. u Zagrebu, tijekom poreznog nadzora nad trgovačkim društvom, pošto je utvrdila nepravilnosti u knjigovodstvu, od direktorice tog društva zatražila 100.000 kuna kako bi joj zauzvrat izradila zapisnik o poreznom nadzoru u kojemu neće biti navedene utvrđene nepravilnosti.


Okrivljenica je od direktorice trgovačkog društva jučer, 27. srpnja 2011., preuzela 10.000 eura i predala joj radnu verziju zapisnika o poreznom nadzoru.


USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenice, navodi se u USKOK-ovu priopćenju objavljenu danas na internetskoj stranici DORH-a.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mito, korupcija, uskok, porezna uprava, dorh