A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/damir-kajin-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Damir Kajin: Sporazum Brijuni Rivijera je pravovaljan i bez Fažane! | Politika+
Hrvatska

BEZ ODGODE!: Damir Kajin: Sporazum Brijuni Rivijera je pravovaljan i bez Fažane!

"Fažana se može naknadno uključiti."

Piše: Ilijana Grgić

U vrhu IDS-a ne pristaju na nikakvu odgodu, svejedno dolazili zahtjevi iz Zagreba ili Fažane: govor o projektu Brijuni rivijera, koji je posljednjih dana podigao dosta prašine, ipak će biti potpisan - iako je Vijeće Općine Fažana odbilo dati suglasnost.


KAJIN: "Ugovor će potpisati, bit će pravovaljan. Bit će to zato jer se neće odnositi na Fažanu."

- Ugovor će potpisati, bit će pravovaljan. Bit će to zato jer se neće odnositi na Fažanu, odlučan je IDS-ovac Damir Kajin, koji se isto tako odlučno suprotstvio odgađanju potpisivanja do uspostavljanja nove vlade, s objašnjenjem da to zapravo ne bi bila odgoda od nekoliko mjeseci, već od barem dvije godine.

DAMJANAC: "Nismo prihvatili ugovor, te ga ja neću i ne mogu potpisati. Kako prema čl. 28 postoji šest ugovornih strana, on bez potpisa Fažane neće biti pravovaljan."

- Nismo prihvatili ugovor, te ga ja neću i ne mogu potpisati. Kako prema čl. 28 postoji šest ugovornih strana, on bez potpisa Fažane neće biti pravovaljan, kazala je načelnica Ada Damjanac, naglasivši da je Fažana čvrsto za razvoj i za projekt Brijuni rivijera, ali ne pod ovakvim uvjetima. Naime, u ugovor o projektu nisu uvrštene primjedbe Općine Fažana, prvenstveno ona o plaćanju naknade za pravo građenja na području Pinete na račun Općine umjesto na račun tvrtke Brijuni rivijera d.o.o.


- Ne mogu prihvatiti ni moralnu ni materijalnu odgovornost za situaciju da se na 66 godina u koncesiju daje nekretnina nad kojom imamo 50 posto vlasništva, a da Općine Fažana nema nigdje - rekla je načelnica i dodala da su i dalje spremni za ravnopravne razgovore o provedbi projekta ističe načelnica Damjanac, koja smatra da bez suglasnosti Fažane ugovor neće biti pravovaljan. 


S druge strane, Kajin je istaknuo da će se Općina Fažana, moći naknadno uključiti, ali da Projekt Brijuni Rivijera mora ići.  U IDS-u su odlučni da ne smije biti novih odgoda u ovom projektu, pa su zbog toga čak riskirali lomove u novostvorenoj koaliciji sa SDP-om, čiji je čelnik Zoran Milanović izjavio da očekuje od Jakovčića da ne potpiše ugovor, izrazivši uvjerenje da potpisivanja u petak neće biti.

>>Usprkos Milanoviću, Ivan Jakovčić s Jadrankom Kosor potpisuje sporazum o Brijuni Riviera!


>>Gradska vijeća Pule i Vodnjana dali suglasnost za projekt Brijuni Rivijera

>>Zoran Milanović i Ivan Jakovčić u svađi oko Brijuni rivijere!

No, jučer je očito spustio lopticu na zemlju, jer se od njega izjava nije mogla dobiti, a izzagrebačke središnjice uputili su nas na čelnika istarskog SDP-a.

Bez obzira što ovaj sukob sigurno neće izblijediti bez traga, u obje stranke spremni su ga u ovom trenutku pomesti pod tepih i nastaviti zajednički prema cilju, osvajanju vlasti na parlamentarnim izborima u prosincu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan jakovčić, sdp, ids, zoran milanović, ada damjanac, fažana, damir kajin