A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/umirovljenici-010.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Blok umirovljenici zajedno protiv zamrzavanja mirovina | Politika+
Mojbiz

REAKCIJE: Blok umirovljenici zajedno protiv zamrzavanja mirovina

Vladi poručuju da bez odlaganja započne s mirovinskom reformom kako bi se prvi efekti vidjeli već u prvoj polovici 2012.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Blok umirovljenici zajedno (BUZ) izvijestili su danas da će, ako je točna informacija plasirana u medijima da će Vlada zamrznuti mirovine, preispitati svoju odluku o daljnjem sudjelovanju u radu Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe.

Vladi poručuju da bez odgađanja započne s mirovinskom reformom kako bi se prvi efekti vidjeli već u prvoj polovici 2012., potom da ukine zakonsku odredbu o zamrzavanju mirovina uz istovremenu ukidanje tzv. švicarske formule za usklađivanje mirovine, da izjednači 'stare' i 'nove' umirovljenike...

Ta koalicija umirovljeničkih stranaka u današnjem je priopćenju istaknula da se ne slaže niti s najavama kako nema prostora za rast mirovina, podsjetivši da su u svom gospodarsko–socijalnom programu naveli da je taj rast moguć samo racionalizacijom trošenja proračunskih sredstava, i to sa sadašnjih 39 posto od prosječne plaće u Hrvatskoj do 50 posto već u prvoj polovici iduće godine.


Kroz Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe od Vlade smo zatražili da odmah ukine odredbu o zamrzavanju mirovina i iznađe u proračunu oko 60 milijuna kuna, koliko bi to odmrzavanje ove godine stajalo državu, napominje se u priopćenju BUZ-a. To je načelno prihvaćeno, pa nije jasno iz kojih se razloga taj prijedlog ovako grubo odbacuje, a nas na podcjenjivački način, putem medija o tome izvještava, dodaje se.


Vladi poručuju da bez odgađanja započne s mirovinskom reformom kako bi se prvi efekti vidjeli već u prvoj polovici 2012., potom da ukine zakonsku odredbu o zamrzavanju mirovina uz istovremenu ukidanje tzv. švicarske formule za usklađivanje mirovine, da izjednači 'stare' i 'nove' umirovljenike te izbaci iz Zakona rješenja koja govore o tome da uz puni radni staž može biti riječi o prijevremenom umirovljenju bez obzira na kronološku dob pojedinca te da odmah ukine svih 14 posebnih zakona po kojima određene kategorije dobivaju povlaštene mirovine i propiše da svi u mirovinu moraju ići po Zakonu o mirovinskom osiguranju.


Strpljenju hrvatskih umirovljenika došao je kraj, nije 1,2 milijuna umirovljenika svoj radni vijek provelo mučeći se da bi ih se sada bez obrazloženja ponovno pokušalo oguliti, navodi se u priopćenju.