A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/josipovic_ivo.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Josipović: Ne može se zaobići režim Osimskih sporazuma | Politika+
Hrvatska

REAKCIJA: Ivo Josipović: Ne može se zaobići režim Osimskih sporazuma

Režim Osimskih sporazuma je dio unutarnjeg pravnog poretka Republike Hrvatske i ne može se mijenjati intervencijama izvana, poručio je predsjednik Josipović.

FOTO: Ivo Josipović
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas, u povodu zahtjeva papinske komisije da se talijanskim benediktincima vrati samostan Dajla s okolnim zemljištem, kako ne smije i ne može biti pravnog posla kojim bi se zaobišao režim Osimskih sporazuma.

"Režim Osimskih sporazuma je dio unutarnjeg pravnog poretka Republike Hrvatske i ne može se mijenjati intervencijama izvana", poručio je predsjednik Josipović nakon sastanka s porečko-pulskim biskupom Ivanom Milovanom

 

Režim Osimskih sporazuma je dio unutarnjeg pravnog poretka Republike Hrvatske i ne može se mijenjati intervencijama izvana, poručio je predsjednik Josipović.

Dodao je i kako je danas imao priliku od biskupa Milovana čuti što se zapravo događa sa spornom imovinom u toj biskupiji.

Isto tako, kako je kazao, bila je to prilika da se malo razmisli i razgovara o tome je li proces povrata imovine bio adekvatan proces za imovinu o kojoj je riječ, dakle je li ta imovina uopće bila objekt postupka povrata, a od Državnog odvjetništva očekuje da "svojim angažmanom doprinese da se to utvrdi".

"Siguran sam da ako se utvrdi da je riječ zapravo o državnoj imovini, da će država ili crkva naći načina da se ta imovina koristi sukladno temeljnoj namjeni i da tu neće biti nikakvog spora", rekao je predsjednik Josipović novinarima u Uredu Predsjednika.

Također je podržao "ono što se čulo nakon sastanka premijerke Kosor i biskupa Milovana, a to je nastojanje da se diplomatskim aktivnostima očuvaju dobri odnosi Hrvatske i Vatikana".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

samostan, josip bozanić, papa, ilija jakovljević, ivo josipović, vatikan