A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/jadranka-kosor-ivo-josipovic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Jadranka Kosor: Posebno pozdravljam Antu Gotovinu i Mladena Markača! | Politika+
Hrvatska

PROSLAVA U KNINU: VIDEO Jadranka Kosor: Posebno pozdravljam Antu Gotovinu i Mladena Markača!

Svi su gromoglasno zapljeskali. Osim predsjednika Josipovića...

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović rekao je da je danas dan kojim slavimo pobjedu u legitimnoj i pravednoj obrani domovine.

 

JOSIPOVIĆ: Ovu pobjedu slavimo ponosno žaleći sve žrtve, osuđujući svaki zločin. Blistava akcija ne smije biti dovedena u pitanje zbog nečasnih postupaka pojedinaca.

"Ovu pobjedu slavimo ponosno i dostojanstveno žaleći sve žrtve, osuđujući svaki zločin", rekao je Josipović dodajući kako Oluju obilježavamo kao pobjedonosni završetak nesnošljive i nepravedne okupacije Hrvatske. "Blistava hrvatska akcija ne smije biti dovedena u pitanje zbog nečasnih postupaka pojedinaca odgovornih za zločine protiv sugrađana srpske nacionalnosti. Zločin je zločin i treba ga kazniti", poručio je Josipović.


Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić podsjetio je na ulogu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana koji je, kako je rekao, utemeljio hrvatsku oružanu silu i hrvatske državne ustavne institucije. "Tuđman je pozvao je cijeli hrvatski narod na pomirbu, ne ideološku, nego kao ljudi te jedinstvo iseljene i domovinske Hrvatske. To su dva temeljna stupa na kojima je predsjednik Tuđman ostvario jedinstvo hrvatskog naroda", ocijenio je Bebić.

 

 

- Posebno pozdravljam generale Antu Gotovinu i Mladena Markača - kazala je premijerka Jadranka Kosor u Kninu nakon čega je uslijedio dugotrajni pljesak na stadionu "Dinara" u Kninu gdje se održava središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Jedini nakon izjave premijerke nije zapljeskao predsjednik Ivo Josipović.

 

Podizanjem državnog stijega na kninskoj tvrđavi danas u prijepodnevnim satima, u nazočnosti najviših državnih i vojnih dužnosnika, predstavnika stranačkog i javnog života, počela je središnja svečanost obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

 

Nazočni su bili predsjednik Republike i zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović, predsjednica Vlade Jadranka Kosor, potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, načelnik Glavnog stožera OSRH general Drago Lovrić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmial Ante Urlić, svi ministri u Vladi RH, ravnatelj policije Oliver Grbić. Tu su bili, među ostalima, generali Rahim Ademi, Damir Krstičević, predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić i dr.

 

Posebno pozdravljam generale Antu Gotovinu i Mladena Markača - kazala je premijerka Kosor nakon čega je uslijedio dugotrajni pljesak na stadionu "Dinara".

U vrijeme podizanja državnog stijega kninsku tvrđavu su u brišućem letu nadletjela dva zrakoplova hrvatskih Oružanih snaga. U 9 sati i 43 minute oglasila su se kninska crkvena zvona, označivši točno vrijeme kada su na današnji dan prije 16 godina hrvatske snage ušle u Knin, čime je bila završena vojno-redarstvena akcija "Oluja".

Prilikom podizanja stijega, državnu himnu "Lijepa naša domovino" svirao je Orkestar Hrvatske ratne mornarice, a svečano su bile postrojene Počasno zaštitna bojna Oružanih snaga Republike Hrvatske i Svečani postroj Ministarstva unutarnjih poslova.

U okviru proslave, na kninskoj tvrđavi su otvorene dvije prigodne izložbe: u Crkvi sv. Barbare izložba fotografija vojno-redarstvene operacije "Oluja", a u Galeriji umjetnina izložba ratnih plakata 1991.-1995., u sklopu koje se neprekidno prikazuje 20-minutni dokumentarni film o akcijama u "Oluji".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dan pobjede, luka bebić, jadranka kosor, ivo josipović, knin, oluja, ratni zločini