A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/kotromanovic%202.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ante Kotromanović: Politika je podijelila branitelje! | Politika+
Hrvatska

RATNICI OLUJE: Ante Kotromanović: Politika je podijelila branitelje!

'Država za branitelje nije napravila ništa. Vruć kesten samo je prebacivala iz jedne u drugu ruku.'

FOTO: Ante Kotromanović
Piše: Ilijana Grgić

Ante Kotromanović, danas saborski zastupnik SDP-a bio je akter vojno oslobodilačke akcije Oluja. 16 godina poslije, kaže da je tada, u vrijeme akcije Oluja, situacija među braniteljima bila puno drugačija nego danas.

 

>>POGLEDAJTE VIDEO Jadranka Kosor: Posebno pozdravljam Antu Gotovinu i Mladena Markača!

 

>>General Petar Stipetić: Nisam se borio za ovakvu državu!

 

>>VIDEO Kako su pobjednici u ratu postali gubitnici u miru...

 

'Država za branitelje nije napravila ništa. Vruć kesten samo je prebacivala iz jedne u drugu ruku.'

- 1995. godine bili smo jedinstveni, nije se gledala politička pripadnost, tko je što je, to je bila vrijednost i bili smo odlučni. Danas smo raslojeni, dosta su se ljudi politički podijelili, pogotovo predsjednici braniteljskih udruga  i zbog toga nisam zadovoljan. Ipak, ovaj dan moramo proslaviti primjereno, dostojanstveno, tu se mora vidjeti duh hrvatskih vrijednosti bar na taj dan, ističe Kotromanović.

 

'Nije napravila dovoljno, nije vodila brigu o tim ljudima, o Gotovini, Markaču. Ja sam uz Antu Gotovinu proveo cijeli rat, ako je on kriv, kriv sam ja, krivi smo svi mi. On je optužen i svi mi.'

Kotromanović posebno ističe da država nije vodila računa o tome da će se dogoditi ovo što se događa a to je kriminalizacija Domovinskog rata.

 

- Nije napravila dovoljno, nije vodila brigu o tim ljudima, o Gotovini, Markaču. Ja sam uz Antu Gotovinu proveo cijeli rat, ako je on kriv, kriv sam ja, krivi smo svi mi. On je optužen i svi mi, žustro će iznijeti svoje viđenje Kotromanović.

 
- Uvijek sam za to da se osudi onaj tko je kriv, ali ja se ne mogu složiti sa Antinom optužnicom. Ponavljam ništa država nije napravila, ništa, vruć kesten samo je prebacivala iz jedne u drugu ruku, zaključuje Kotromanović uz opasku da je po tom pitanju jednostavno razočaran.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

knin, oluja, ante kotromanović