A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/eu-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

EU povećala pomoć za zaštitu granica | Politika+
Svijet

BRUXELLES: EU povećala pomoć za zaštitu granica

Europska unija sljedeće će godine dodijeliti 370 milijuna eura zemljama članicama za zaštitu granica, ili 37 posto više u odnosu na 2011

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Dodatnih 100 milijuna eura pomoći će zemljama članicama da se nose s tisućama izbjeglica koji stižu na europske obale u bijegu od političkih nereda u sjevernoj Africi.


Najveća povećanja očekuju Italiju i Maltu koje su primile tisuće izbjeglica iz Tunisa i Libije. Italija će primiti 52 milijuna eura, ili 20 milijuna više nego ove godine, a Malta 15 milijuna eura, ili 5 puta više od ovogodišnjeg iznosa.

"Raspoloživa pomoć iz fonda za vanjske granice znatno će porasti 2012. Predložena dotacija je konkretan primjer solidarnosti na djelu EU-a i pomoći će u jačanju sigurnosti granica i procedurama izdavanja viza", rekla je povjerenica za unutarnja pitanja Europske unije Cecilia Malmstrom. Najveća povećanja očekuju Italiju i Maltu koje su primile tisuće izbjeglica iz Tunisa i Libije.

Italija će primiti 52 milijuna eura, ili 20 milijuna više nego ove godine, a Malta 15 milijuna eura, ili 5 puta više od ovogodišnjeg iznosa. Cipar, Grčka, Francuska i Španjolska će također primiti povećane iznose sljedeće godine za ublažavanje tereta migracija.

Čelnici EU-a u lipnju su odgovorili na povećani pritisak na njihove državne granice predloživši stroža pravila koja će omogućiti državama EU ponovno uvođenje graničnih kontrola na unutarnjim granicama ako neka zemlja članica ne uspije dovoljno zaštiti svoje vlastite granice.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

italija, pomoć eu oko granica, pomoć eu, malta