A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/samostan%20dajla.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Samostan u Dajli: Biskup Milovan smijenio kancelara Jakovljevića | Politika+
Hrvatska

BIO MU DESNA RUKA: Samostan u Dajli: Biskup Milovan smijenio kancelara Jakovljevića

Velečasni Jakovljević je na godišnjem i ne može vam se nikako javiti a broj mobitela vam ne možemo dati, rekli su nam u biskupiji.

FOTO: Samostan u Dajli
Piše: Ivan Klarić

Velečasni Jakovljević je na godišnjem i ne može vam se javiti, a broj mobitela vam nikako ne možemo dati, rekao nam je sugovornik u Porečko-pulskoj biskupiji kada smo htjeli čuti komentar velečasnog Jakovljevića na informaciju koju je objavio Glas Istre, a koja glasi da je zbog svojih izjava u medijima vezanih za samostan u Dajli - smijenjen! Navodno, razlog smjene su njegove poprilično oštre izjave za medije, u kojima nije nikoga štedio".

 

>>Ilija Jakovljević: Ako se dokaže da nemamo pravo na samostan u Dajli, vratit ćemo ga državi!


>>Jakovljević: Papa je krivo informiran, a Bozanić u Vatikanu nije zastupao naše interese!


Velečasni Jakovljević je u nekoliko navrata u razgovoru za PolitikaPlus dosta oštro reagirao na vijest da bi njegova župa trebala vratiti ili obeštetiti talijanske benediktince pa je u jednom navratu čak rekao da kardinal Josip Bozanić, u karinalskoj komisiji koju je Papa imenovao da razriješi 'slučaj Dajla', nije branio njihove interese. Nedugo nakon toga, njegov nadređeni, biskup Milovan izjavio je da velečasnog Jakovljevića nije imenovao da 'daje takve izjave'.

 

Koji dan poslije mi smo iz nekoliko izvvora dobili informaciju da je biskup Milovan takvu izjavu dao pod pritiskom Kaptola, ali i Vatikana, koji se dosta oštro ponio prema činjenici da Porečko-pulska biskupija ne želi Talijanima vratiti zemljište i samostan u Dajli.

 

Tako da se i ova najnovija vijest može gledati iz tog kuta. Činjenica je da je biskup Milovan zbog svoje odluke da ne potpiše dokument kojim zemljište i samostan vraća ili Talijanima daje obeštećenja, sigurno naljutio Vatikan koji je donio dijametralno drugačiju odluku. Neki mediji pišu da ovom smjenom svog podređenog, za kojeg se tvrdi da mu je bio desna ruke, biskup Milovan možda čuva svoju poziciju. No, da žrtveni jarac za crkvenu polemiku koja je svom žestinom izbila u javnost ovog puta nije ispao kancelar Jakovljević, vrlo je vjeroojatno da bi sljedeći u nizu bio upravo biskup Milovan.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

biskup milovan, Ilija jakovljević