A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/mitrović-vlasnik%20pinkTV.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dubrovački sud obustavio prodaju Mitrovićeve jahte | Politika+
Regija

PRIVREMENO ZUSTAVLJENA DRAŽBA: Dubrovački sud obustavio prodaju Mitrovićeve jahte

Općinski sud u Dubrovniku donio je tzv. privremenu mjeru kojom se obustavlja prodaja jahte srbijanskog poduzetnika Željka Mitrovića

Piše: Ivan Klarić

Odluka dubrovačkog suda, koji je ukazao na kršenje niza proceduralnih propisa, pojednostavljeno znači da do okončanja postupka niti jedna od strana ne može raspolagati zaplijenjenim Mitrovićevim brodom, kazao je Hini njegov odvjetnik.

Odvjetnik Cirkveni je pojasnio da je u ime svog branjenika podnio zahtjev za tzv. privremenom mjerom, kojom se brani održavanje javnog nadmetanja ili prodaje plovila pogodbom, podnio zbog straha da se brod ne proda u nesrazmjeru s njegovom stvarnom cijenom. Na taj bi se način, dodao je, vlasniku tvrtke Pink Media Group učinila nenadoknadiva šteta.

"Zadovoljan sam što su se potvrdili svi moji navodi o kršenju zakona i proceduralnih normi od strane bahatih i arogantnih carinskih tijela Republike Hrvatske."
Mitrović je u priopćenju iskazao "veliko zadovoljstvo donošenjem privremene mere" koja je dokazala da su "sud i pravosuđe iznad svake političke igre" jer "svoju neovisnost iskazuju ne sagledavajući boju kože, vjeru ili naciju". 

Jahta zaplijenjena u hrvatskim vodama zbog kršenja carinskih propisa i međunarodne Konvencije o privremenom uvozu te nakon što nije želio platiti dva milijuna eura carine stavljena na javnu prodaju.

"Takođe sam zadovoljan što su se potvrdili svi moji navodi o kršenju zakona i proceduralnih normi od strane bahatih i arogantnih carinskih tijela Republike Hrvatske", zaključio je Mitrović.


Njegova je jahta zaplijenjena u hrvatskim vodama zbog kršenja carinskih propisa i međunarodne Konvencije o privremenom uvozu te je nakon što nije želio platiti dva milijuna eura carine stavljena na javnu prodaju.

Mitrović je potom pokrenuo medijski rat protiv Hrvatske, zabranivši reklamiranje hrvatskog turizma na programima Pink televizije, a najavio je i blokadu hrvatske glazbe i kinematografije u svih pet zemalja u kojima Pink ima svoje televizije te "posebnu brigu o kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda u zemljama izvan Hrvatske".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Pink Media Group, tvpink, tv pink, jahta, dražba, privremena mjera, ovrha, carina, željko mitrović