A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-josipovic-392.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Josipović: Nije dobro da se državni blagdani koriste za predizborne obračune | Politika+
Hrvatska

POZDRAV GENERALIMA: Ivo Josipović: Nije dobro da se državni blagdani koriste za predizborne obračune

Predsjednik komentirao pozdrav Jadranke Kosor Gotovini i Markaču.

FOTO: Ivo Josipović
Piše: Ivan Klarić

Predsjednik Ivo Josipović komentirao je u razgovoru za radio Dalmaciju pozdrave koje je premijerka Jadranka Kosor na proslavi Dana domovinske zahvalnosti u Kninu odaslala hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

 

- Nije dobro da se važni državni blagdani koriste za predizborne ili unutar koalicijske obračune, rekao je predsjednik Josipović.

 

Podsjećamo, nakon što je premijerka u svom govoru pozdravila generale, oglasio se njen koalicijski artner Milorad Pupovac koji je u ime SDSS-a poručio kako je to opasan premijerkin pozdrav.

 

Kosorica mu nije ostala dužna poručivši mu da nije osuđivao izjave srbijanksog predsjednika Borisa Tadića kada je ovaj tvrdio da Hrvatska ne bi smjela slaviti Oluju.Tom prilikom Kosorica je Pupovcu poručila da nije osuđivao ni veličanje Draže Mihajlovića i četništva u Srbiji. U unutar koalicijske rasprave dao se uvući i sam srbijanski predsjednik Tadić koji je također osudio Kosoričin pozdrav generalima.

 

Politički analitičar Žarko Puhovski u razgovoru za PolitikaPlus tada je to prepucavanje nazvao uobičajenim ljetnim zahlađenjem odnosa između Beograda i Zagreba.

 

- Nakon Velike Gospe, kao i svake godine, odnosi između dviju zemalja ponovo će  biti dobri, izjavio je tada Puhovski.


 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

knin, dan pobjede, oluja, mladen markač, ante gotovina, jadranka kosor, ivo josipović