A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sirija-hama-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sirija: 21 mrtav u vojnoj ofenzivi na Latakiju | Politika+
Svijet

VOJNA OFENZIVA: Sirija: 21 mrtav u vojnoj ofenzivi na Latakiju

Najmanje 21 civil je poginuo a desetci su ranjeni, među kojima veći broj teško, u četvrti al-Raml al-Džunubiju", ističe OSDH u priopćenju.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Najmanje 21 civil je izgubio život a desetci su ranjeni u nedjelju u četvrti Al-Raml al-Džunubiju u Latakiji, na sirijskoj zapadnoj obali, gdje traje kopnena i pomorska ofenziva sirijske vojske, pokazuju novi podatci sirijske organizacije za ljudska prava (OSDH).


"Najmanje 21 civil je poginuo a desetci su ranjeni, među kojima veći broj teško, u četvrti al-Raml al-Džunubiju", ističe OSDH u priopćenju. Ratno brodovlje napada Latakiju i eksplozije se čuju u više četvrti", javlja OSDH. Usto, "rafalna paljba i eksplozije čule su se u četvrti Slaibeu, a vozila prorežimskih boraca i sigurnosnih snaga pregrupirala su se u gradu", dodaje ta organizacija.


U subotu su dva civila ubijena u Latakiji, piše OSDH, koji tvrdi da je blizu četvrti al-Raml al-Džunubi raspoređeno "dvadeset tenkova i oklopnih transportera".
Po istom izvoru, "velik broj stanovnika, napose žena i djece" pobjegao je iz tog sektora u subotu, "zbog straha od vojne operacije". Ovih dana je četvrt al-Raml al-Džunubi bila poprište masovnih prosvjeda protiv režima predsjednika Bašara al-Asada koji se već gotovo pet mjeseci bori s prosvjedima dosad neviđenih razmjera.


Od početka prosvjeda u Siriji 15. ožujka poginulo je gotovo 1.800 civila, po podatcima OSDH-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

latakija, sirija, osdh