A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/telefon.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Povoljniji ugovori s telekom-operaterima | Politika+
Hrvatska

TELEKOM - OPERATERI: Povoljniji ugovori s telekom-operaterima

Telekom-operateri, zbog novih izmjena zakona, više ne smiju uvjetovati jednu telekomunikacijsku uslugu drugom, primjerice internet telefonskim priključkom.

Piše: PolitzikaPlus/HRT

Zbog izmjena zakona o elektroničkim komunikacijama, građani će od sada moći birati samo one usluge koje žele te raskidati nepovoljne ugovore s telekom- operaterima, i to bez ikakvih naknada.

 

Telekom-operateri, zbog novih izmjena zakona, više ne smiju uvjetovati jednu telekomunikacijsku uslugu drugom, primjerice internet telefonskim priključkom. Za mnoge građane to znači manji račun svaki mjesec. Slično pravilo vrijedi i za prijevremeni raskid ugovora s mobilnim operaterom, koji je dosad uvjetovao otplatu novog mobitela visokom tarifom na rok od barem dvije godine.

 
Moglo se dogoditi da u slučaju da želite izići iz te priče, da želite raskinuti ugovor, trebate platiti 5,10 ili 12 tisuća kuna. Prema novim izmjenama, korisnik će platiti samo ono što je dobio. Dakle platit će ili popuste na uređaje i usluge koje je ostvario ili preostale naknade do kraja, ako je to za njega povoljnije, objasnio je predsjednik udruge Telekom Đuro Lubura. Zakon o elektroničkim komunikacijama operaterima za prilagodbu ostavlja rok od 90 dana od stupanja izmjena na snagu. U Hrvatskom telekomu trenutno je u tijeku analiza te usklađivanje poslovanja.

 
Novim propisom korisnici od sada mogu također jednostrano raskinuti ugovor bez ikakvih naknada kada operater nije u mogućnosti ispuniti svoje ugovorne obveze.