A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/christian-von-boetticher-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Čelnik CDU-a prisiljen dati ostavku zbog veze sa 16- godišnjakinjom | Politika+
Svijet

OSTAVKA: Čelnik CDU-a prisiljen dati ostavku zbog veze sa 16- godišnjakinjom

Težak udarac za vladu Angele Merkel. Christian von Boetticher neće postati premijer Schleswig- Holsteina.

FOTO: Christian von Boetticher
FOTO: Claudia Kunkel
Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Njemačka Kršćansko-demokratska unija (CDU), stranka kancelarke Angele Merkel, pretrpjela je u nedjelju težak udarac kad je regionalni čelnik te stranke bio prisiljen dati ostavku zbog afere sa šesnaestogodišnjakinjom.


"Christian von Boetticher rekao je da je pogrešno procijenio moralnu komponentu (veze)."

Četrdesetogodišnji Christian von Boetticher objavio je u nedjelju da daje ostavku na dužnost predsjednika CDU-a u državi Schleswig-Holstein.


Boetticher je trebao naslijediti predsjednika vlade Schleswig-Holsteina Petera Harryja Carstensena, koji se neće kandidirati na izborima u najsjevernijoj njemačkoj državi, u svibnju 2012.


Boetticherova veza sa šesnaestogodišnjakinjom, iako nije protuzakonita, izazvala je negodovanje u stranci.


Nakon hitnog sastanka stranačkih čelnika u Kielu, dužnosnici CDU-a rekli su da će Boetticher ostati stranački čelnik u parlamentu države Schleswig-Holstein gdje je CDU na vlasti s Liberalnom demokratskom strankom (FDP).


"Christian von Boetticher rekao je da je pogrešno procijenio moralnu komponentu (veze)", rekla je čelnica CDU-a Angelika Volquartz nakon hitnoga sastanka.