A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/jedrilica-sudar-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Službeno identificiran poginuli 61-godišnji talijanski državljanin | Politika+
Crna kronika

SUDAR NA MORU: Službeno identificiran poginuli 61-godišnji talijanski državljanin

Postupak identifikacije stradale žene još u tijeku.

FOTO: Jedrilica na kojoj su bili talijanski državljani pretrpjela je znatna oštećenja
FOTO: Cropix
Piše: PolitikaPlus/Hina

Šibensko -kninska Policijska uprava priopćila je danas da je, po do sada prikupljenim saznanjima, utvrđen identitet 61-godišnjeg talijanskog državljanina stradalog u jučerašnjoj pomorskoj nesreći kod Primoštena, a da je postupak identifikacije stradale žene još u tijeku.

Horvatinčić navodi da je otkazao upravljački sustav broda kojim je upravljao, iako i dalje nije jasno zašto nije jednostavno isključio motor, što bi gotovo trenutačno zaustavilo brod, ako je doista na vrijeme uočio opasnost od sudara.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti te nesreće danas tijekom dana nastavlja se s očevidom i kriminalističkim istraživanjem, a a o svemu utvrđenom, kaže se u kratkom priopćenju Ureda načelnika te policijske uprave, policija će izvijestiti javnost.


Mediji su objavili da je riječ o supružnicima iz Padove, inače dugogodišnjim primoštenskim gostima. Navode da su stupili u kontakt s njihovom rodbinom u Italiji, koja je o svim podrobnostima toga slučaja doznala, kako navode, iz talijanskih medija.


Sudar 12-metarske jahte "Santa Marina", kojom je upravljao zagrebački poduzetnik Tomo Horvatinčić, i 12-metarske talijanske jedrilice "Santa Pazienza", dogodio se jučer oko podne, oko dvije nautičke milje južno od Primoštena kod otočića Maslinovik. Pritom je smrtno stradalo dvoje talijanskih državljana, čija su tijela pronađena oko 14 sati u blizini mjesta nesreće.

Horvatinčić je u jučerašnjoj izjavi za medije potvrdio je da je sudjelovao u toj teškoj pomorskoj nesreći navodeći da je otkazao upravljački sustav broda kojim je upravljao, iako i dalje nije jasno zašto nije jednostavno isključio motor, što bi gotovo trenutačno zaustavilo brod, ako je doista na vrijeme uočio opasnost od sudara.

Ministar mora, prometa i infrastrukture imenovao je jučer istražno povjerenstvo radi utvrđivanja okolnosti i uzroka sudara motorne jahte i jedrilice.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomo horvatinčić, sudar, tomislav horvatinčić, nautika