A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/tomislav-horvatincic-103.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tomislav Horvatinčić vozio preblizu obali, brzinom većom od 20 čvorova, a dopušteno samo 5 | Politika+
Crna kronika

NESREĆA: Tomislav Horvatinčić vozio preblizu obali, brzinom većom od 20 čvorova, a dopušteno samo 5

1983. osuđen jer je usmrtio pješaka i pobjegao s mjesta nesreće.

FOTO: Tomislav Horvatinčić
Piše: PolitikaPlus

Za nesreću na moru u kojoj je poginulo dvoje talijanskih turista Tomislav Horvatinčić okrivio je kvar na automatskom pilotu, iako je jasno, da je doista vozio brzinom prilagođenom uvjetima te da je na vrijeme primjetio jedrilicu, mogao je jednostavno isključiti motor, što je najefikasniji način kočenja na moru.

SELJANOVSKI: "Po svemu sudeći, vozio je unutar pojasa od 300 metara, i to više od  20 čvorova, a morao je prilagoditi brzinu."

Talijanski turisti nisu imali nikakve šanse da se sklone s puta, a propis obvezuju brzi gliser da se njima skloni s puta, pogotovu ako dolazi s lijeve strane.

Dakako, nesreća je mogla biti i posljedica panike i nedovoljnog poznavanja ili ignoriranja pravila pomorskog prometa. Mahati i vikati s jurećeg glisera prema sporoj jedrilici da se skloni s puta u takvim okolnostima nije moglo pomoći.

Boris Seljanovski iz Lučke kapetanije Šibenik, predsjednik istražnog povjerenstva pomorske nesreće koje je ustrojilo resorno ministarstvo, danas je novinarima rekao da Horvatinčić i njegova suputnica vjerojatno neće biti ispitani u Lučkoj kapetaniji danas, nego tek sutra.

"Jedan Nijemac bio je očevidac pomorske nesreće. Čuo je udar glisera u jedrilicu i pokušao je spasiti ozlijeđene te je usidrio jedrilicu."

- Jedan Nijemac bio je očevidac pomorske nesreće. Čuo je udar glisera u jedrilicu i pokušao je spasiti ozlijeđene te je usidrio jedrilicu. Lučku kapetaniju prvi su nazvali prijatelji T.H., otkrio je Seljanovski, najavivši da će GPS iz autopilota biti izvađen kako bi se lakše došlo do istine u ovom slučaju, a uz to će se korisititi i podaci radarskog sustava na raspolaganju Lučke kapetanije. No, već sad je jasno da Horvatinčić nije vozio prema propisima.

- Po svemu sudeći, vozio je unutar pojasa od 300 metara, i to više od  20 čvorova, a morao je prilagoditi brzinu, rekao je Seljanovski, istaknuvši da je  dopuštena brzina samo 5 čvorova.

VEČERNJI PRIJE 30 GODINA: "Automobil se zaustavlja nakon 15 metara kočenja. Ali samo na čas. Vozač izlazi iz vozila, baca pogled na okrvavljene žene, bez riječi ponovno sjeda za upravljač i nastavlja vožnju."
No, Horvatinčiću ovo nije prvi slučaj takvog (ne)snalaženja u prometu. Kako podsjeća Večernji list, u veljači 1980. godine u Zagrebu on je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula 75-godišnju pješakinju i teško ozlijeđena njezina 53-godišnju kći koja je završila u kritičnom stanju. Nakon toga je pobjegao s mjesta nesreće.

"Automobil se zaustavlja nakon 15 metara kočenja. Ali samo na čas. Vozač izlazi iz vozila, baca pogled na okrvavljene žene, bez riječi ponovno sjeda za upravljač i nastavlja vožnju. Ne zna da je Mandica Vučković u međuvremenu umrla u vozilu Hitne pomoći, a njena kći još je u kritičnom stanju", pisao je prije 30 godina Večernji list.

Horvatinčić se kasnije branio da mu je nakon izlaska iz automobila prijetio neki čovjek kojeg se prestrašio i pobjegao, a zatimje pribavio i psihijatrijsko vještačenje da se boji krvi. Ipak, 1983. osuđen je na šest mjeseci zatvora, odnosno dvije godine uvjetno.

2009. godine kod Bregane također je skrivio prometnu nesreću u kojoj je lakše tjelesne ozlijede zadobila četveročlanu obitelj, među kojima dvoje malodobne djece. Horvatinčić je priznao krivnju, kasnije komentiravši: "Ali što mogu, iz ove kože se ne može".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Boris Seljanovski, PROMETNA NESREĆA, PROMET, tomislav horvatinčić, SUDAR