A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sanader-503.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Sanader još dva mjeseca ostaje u istražnom zatvoru! | Politika+
Hrvatska

ODLUKA SUCA: Ivo Sanader još dva mjeseca ostaje u istražnom zatvoru!

USKOK smatra da bi bivši premijer na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ali i ponovno pokušati pobjeći iz Hrvatske.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivšem premijeru Ivi Sanaderu istražni je zatvor danas produljen za još dva mjeseca, odlučio je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić nakon ročišta održanog u zatvoru u Remetincu.

USKOK smatra da bi bivši premijer na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ali i ponovno pokušati pobjeći iz Hrvatske.

Istražni zatvor Sanaderu je produljen na zahtjev USKOK-a koji smatra da bi bivši premijer, osumnjičen u nizu korupcijskih afera, na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ali i da bi ponovno mogao pokušati pobjeći iz Hrvatske.


Na ovu odluku obrana ima pravo žalbe, o kojoj će odlučivati izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.


U Remetinečkom zatvoru Sanader je od 18. srpnja kada ga je Austrija izručila Hrvatskoj. No, istražni mu je zatvor određen još u prosincu prošle godine kad je USKOK protiv njega pokrenuo istragu zbog sumnje da se s ostalim osumnjičenicima u slučaju Fimi medije udružio te zlouporabio premijerski položaj i ovlasti.


Osim u slučaju Fimi medije, u kojoj je iz državnih tvrtki i ministarstava navodno izvučeno više od 100 milijuna kuna, Sanadera se sumnjiči i u slučaju nezakonitog poslovanja Hrvatske elektroprivrede (HEP) s Diokijem u vlasništvu Roberta Ježića te u slučaju uzimanja provizije od 3,5 milijuna kuna tijekom pregovora s Hypo bankom o davanju zajma Hrvatskoj 1995. dok je bio zamjenik ministra vanjskih poslova. Tereti ga se i da je Ježićevoj tvrtki pokušao pribaviti nezakonitu dobit od 10 milijuna eura na štetu državnog poduzeća JANAF, a sredinom lipnja protiv njega je pokrenuta i istraga zbog sumnje da je primio 10 milijuna eura mita za prepuštanje upravljačkih prava u Ini mađarskome MOL-u.


U međuvremenu protiv Sanadera je pokrenuta i istraga u Austriji zbog sumnje u pranje novca, no još nije podignuta nijedna optužnica.