A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/banco-popolare-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Banco Popolare povlači se iz Mađarske, no ipak ostaje u Hrvatskoj | Politika+
Tvrtke

BANKE: Banco Popolare povlači se iz Mađarske, no ipak ostaje u Hrvatskoj

"Nedavno usvojen poslovni plan grupe 2011.-2015. predviđa ostanak na hrvatskom tržištu te daljnji razvoj Banco Popolare Croatia."

Piše: PolitikaPlus/Hina

Banco Popolare Croatia potvrdila je danas da talijanska grupacija Banco Popolare prodaje svoju mađarsku podružnicu, no opovrgava pisanje nekih talijanskih medija o mogućnosti povlačenja te banke iz Hrvatske.


Što se Hrvatske tiče, nedavno usvojen poslovni plan grupe Banco Popolare (2011.-2015.) predviđa ostanak na hrvatskom tržištu te daljnji razvoj Banco Popolare Croatia što potvrđuje i dokapitalizacija Banco Popolare izvršena prije nekoliko dana", navode iz Banco Popolare Croatia u odgovoru na upit o pisanju nekih talijanskih medija o prodaji mađarske banke-kćeri i mogućim planovima o povlačenju iz Hrvatske.


Iz Banco Popolare Croatia podsjećaju da je, sukladno odlukama Uprave i Nadzornog odbora od 9. i 10. kolovoza, ta banka nedavno povećala temeljni kapital za šest milijuna kuna, odnosno sa 82,83 milijuna kuna na ukupan iznos od 88,83 milijuna kuna.

To je povećanje izvršeno na način da je Banco Popolare Societa Cooperativa Verona uplatila svoj ulog u novcu i to za iznos od 3.000 kuna po dionici, odnosno ukupno 36 milijuna kuna za svih 12.000 novih redovnih dionica Banke.


Iz Banco Popolare Croatia su potvrdili da je prodaja mađarske banke-kćeri u tijeku.


Financijski dnevnik Il Sole 24 Ore u nedjelju je, ne navodeći izvor informacije, objavio da je talijanska Banco Popolare u poodmakloj fazi pregovora o prodaji mađarske podružnice jednom lokalnom financijeru te kako se ta banka, u sklopu nastojanja da racionalizira poslovanje, planira povući i iz Hrvatske.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

banco popolare, banke, banco popolare croatia