A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/djuro-popijac-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Đuro Popijač: Angelu Merkel najviše zanimala proizvodnja za automobilsku industriju | Politika+
Hrvatska

NJEMAČKA-HRVATSKA: Đuro Popijač: Angelu Merkel najviše zanimala proizvodnja za automobilsku industriju

"S njemačkim investitorima otvoreno se razgovara o ulaganju u energetiku, infrastrukturu, transport i promet."

Piše: PolitikaPlus/Hna/HRT

Ministar gospodarstva Republike Hrvatske Đuro Popijač je u razgovoru za treći Dnevnik Hrvatske televizije izjavio kako je glavna tema razgovora na večeri tijekom posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Hrvatskoj bila širenje gospodarske suradnja između Hrvatske i Njemačke.

"Gospođa Merkel najviše je zanimanja pokazala u području automobilske industrije, odnosno izradi raznih komponenti, kao i za nastavak suradnje u strojogradnji i elektrostrojarstvu, te svemu onom što je Hrvatska naslijedila iz bivše države."

"Transparentnost i pravna sigurnost temelj su svakog pravnog sustava i jedan od najnužnijih preduvjeta za razvoj gospodarskih odnosa i gospodarstva u cjelini. Jednako je to važno i za investitore i za poduzetnike koji rade u našem gospodarstvu", rekao je ministar Popijač naglasivši da se s njemačkim investitorima otvoreno razgovara o ulaganju u energetiku, infrastrukturu, transport i promet.


"Na večeri je najviše govora bilo o industrijskim investicijama i o sektorima u kojima se mogu privući njemački investitori. Gospođa Merkel najviše je zanimanja pokazala u području automobilske industrije, odnosno izradi raznih komponenti, kao i za nastavak suradnje u strojogradnji i elektrostrojarstvu, te svemu onom što je Hrvatska naslijedila iz bivše države", dodao je Popijač.


Ministar Popijač kazao je da Hrvatska ne želi biti mjesto jeftine radne snage i najjeftinijih radnih mjesta.


"Hrvatska je vrlo kvalitetno područje za one poslovne projekte koji nose veću vrijednost. Hrvatska ima dobru, kvalitetnu radnu snagu i svakako je pogodna za onu vrstu investicija koja se neće bazirati na jeftinoj radnoj snazi", zaključio je ministar Popijač.