A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vjencanje-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Istraživanje: Brak i razvod potiču debljanje | Politika+
Hrvatska

RIZIČNE SKUPINE: Istraživanje: Brak i razvod potiču debljanje

Najugroženija su skupina novovjenčane žene. Njima je rizik za dobivanje na težini 33 posto viši.

Piše: PolitikaPlus/Hina

I stupanje u brak i razvod mogu potaknuti dobivanje na težini, navodi se u istraživanju američke udruge sociologa, koje u ponedjeljak prenosi BBC. Rizik dobivanja kilograma postoji dvije godine nakon ulaska u brak ili nakon razvoda, navodi se u istraživanju.

Najugroženija su skupina novovjenčane žene. Njima je rizik za dobivanje na težini 33 posto viši.

Američki sociolozi sa sveučilišta u Ohiou pratili su 10 tisuća ljudi u razdoblju od 1986. do 2008. i bilježili promjene u njihovu indeksu tjelesne težine (BMI) u odnosu na bračni status.

Kada su eliminirali sve ostale moguće čimbenike za debljanje, zaključili su da postoji povećani rizik za dobivanje na težini na početku braka ili nakon razvoda. Najugroženija su skupina novovjenčane žene. Njima je rizik za dobivanje na težini 33 posto viši.

Kod muškaraca u istoj situaciji taj je rizik povećan za 28 posto. Kad su u pitanju svježe razvedeni, rizik je podjednak i ženama (22 posto) i muškarcima (21 posto).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DEBLJANJE, RAZVOD, BRAK, ISTRAŽIVANJE