A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/kerum-037.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ponosni tata Kerum: Joke ga je nokautirao jednim livim krošeom! | Politika+
Hrvatska

INCIDENT: Ponosni tata Kerum: Joke ga je nokautirao jednim livim krošeom!

Kerum tvrdi da se njegov sin branio, no napadači su prošli s težim ozljedama.

Piše: VLM/PolitikaPlus

Spliski gradonačelnik Željko Kerum ogorčen je izjavama sudionika tučnjave u subotu u 23 sata, u kojoj se našao i njegov sin Joško, koji tvrde da je upravo Kerum junior započeo makljažu.

"Joško je izašao iz auta i rekao im neka ih puste na miru, ali jedan od njih je isto izašao iz svoga auta i raspalio Joška glavom u glavu. Budala pijana, Joško trenira i braniti se zna. Nokautirao ga je jednim livim krošeom. Drugi momak ga je udario nogom, normalno je da je i njemu uzvratio. Složio ga je na zemlju. Branio se! Šta je mogao?!?"

– Moj Joško je stidljiv, miran i povučen. Ne pije i ne puši. Trenira svaki dan, studira ekonomiju, momak je stvarno na mistu. Nikada se u životu nije potukao, a ne bi se dogodilo ni sada da ga pijani huligani nisu provocirali – kaže Željko Kerum.


Naime, uz 21-godišnjeg Joška Keruma tukli su se njegovi prijatelji Ante M. (21) i Ivan K. (20), dok su se na suprotnoj strani našli Josip Baliban (29) i Zoran V. (26). Josip i Zoran noć su proveli u policiji kako bi se otrijeznili, a nakon što su pušteni ispričali su kako je Joško Kerum njih provocirao, bahatio se i prvi ih napao, udarcem glavom o Josipovu glavu.


No, Željko Kerum kaže da je Joško, koji je medijima ostao nedostupan, njemu ispričao potpuno suprotnu priču, a on mu, poznavajući svoga sina, bez zadrške vjeruje.

TKO JE KOME PREPRIJEČIO PUT

– Joke je vozio, oni su mu prepriječili put. Pokušao se na rikverc izvući, ali su oni išli za njim. Zašto, ne znam. Bili su pijani, valjda zbog toga. Joško je izašao iz auta i rekao im neka ih puste na miru, ali jedan od njih je isto izašao iz svoga auta i raspalio Joška glavom u glavu. Budala pijana, Joško trenira i braniti se zna. Nokautirao ga je jednim livim krošeom. Drugi momak ga je udario nogom, normalno je da je i njemu uzvratio. Složio ga je na zemlju. Branio se! Šta je mogao?! – tvrdi splitski gradonačelnik.

Dvojica prijatelja koji su se tukli na strani Joška Keruma teže su ozlijeđeni, ali ozljede nisu obrambene: slomili su kosti na šakama, odnosno riječ je o samoozljeđivanju do kojega je došlo dok su mlatili protivnike. Momci sa suprotne strane prošli su poprilično loše. Osobito je žestoke batine dobio Josip Baliban. Iako su njegove ozljede okarakterizirane kao lakše, riječ je o napuknućima, nagnječenjima i sličnom te je jasno da je dobro premlaćen.

To što su protivnici njegova sina izvukli deblji kraj, Željku Kerumu nije čudno, s obzirom na to da Joško trenira borilačke vještine.

– Joško je napadnut i branio se. On je utreniran, da je htio, mogao ih je slomiti, ali nije. Huligani koji su ga napali nisu normalni. Ne vjerujem da su se dirali u Joku zato što je moj sin. Bili su pijani i to je to. Klošari! – zaključio je tata Željko.

JOSIPA BALIBANA CIPELARILI DOK JE LEŽAO NA TLU

Josip Baliban je s prijateljem išao na momačku večer. Prije toga su popili, ali, tvrde, nisu izazivali tučnjavu. Josip se loše sjeća događaja, ali njegov prijatelj Zoran, koji je imao manje od 0,5 promila alkohola u krvi, ali je ipak zadržan u policiji na triježnjenju, ispričao je, nakon što je pušten iz pritvora, priču suprotnu Joškovoj. Tvrdi da je Kerumov sin svojim terencem njima prepriječio prolaz, a nakon svađe Josipa udario glavom o glavu. Nakon što je pao na tlo, nastavili su ga mlatiti i cipelariti.

– To vam je sve istina. Tukli su ga nogama dok je bio na cesti. Imamo za to dokaze, liječnički nalazi govore koliko je loše – kaže Josipova majka Ana. Josip je zadobio frakturu nosne kosti, ima natučena rebra i prsnu kost, ozljede po nogama.

– Vidi se da su ga udarali dok je ležao na podu! – kaže nam potresena majka. Na pitanje hoće li podizati tužbu protiv gradonačelnikova sina i njegovih prijatelja, kaže kako će o tome još razmisliti.

– Ne znam što bih vam rekla. Josip je otišao ne preglede, nema ga već pola dana. Mobitel je ostavio doma, ne može se javiti i sada se previše brinem kako je da bih mogla o tome razmišljati – rekla je Josipova majka. Strahuje da, unatoč tome što joj je sin pretučen, od tužbe neće biti nikakve koristi.

– Znate što, mi smo vam obični ljudi, sirotinja s Brda, a Kerum vlada Splitom. Za tužiti ga morali bismo imati jako dobrog odvjetnika, a tko će ga platiti?! Kerum uvijek može naći boljega. Još ćemo vidjeti – zaključila je Ana Baliban.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

joško kerum, željko kerum, tuča