A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/maršala_tita1.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Danijel Srb: Trg maršala Tita treba se zvati Trg Hrvatskih branitelja | Politika+
Hrvatska

PREIMENOVANJA : Danijel Srb: Trg maršala Tita treba se zvati Trg Hrvatskih branitelja

"70 godina jedan od najljepših trgova u Hrvatskoj nosi ime mega ili giga zločinca tzv. Josipa Broza Tita."

Piše: Ilijana Grgić

Hrvatska stranka prava nastavlja s inicijativom da se sadašnji Trg Maršala Tita preimenuje u Trg hrvatskih branitelja.


- Ime je primjereno, jer Zagreb nema trg branitelja. Zato nastavljamo s inicijativom. Želimo jednu široku potporu javnosti, krenut ćemo i s prikupljanjem potpisa, istaknuo je predsjednik Hrvatske stranke prava Danijel Srb.

 

U HSP-u ističu da su do sada za svoju inicijativu dobili potpore oko 20-tak udruga, a cijela inicijativa, koja je pokrenuta još u svibnju,  zasniva se i na Deklaraciji Hrvatskog Sabora o osudi komunističkih zločina.
Naime Hrvatska stranka prava podnijela je još u svibnju prijedlog o preimenovanju Odboru za imenovanje naselja, ulica trgova Grada Zagreba.

 

U HSP-u ističu da su do sada za svoju inicijativu dobili potpore 20-tak udruga, a cijela inicijativa zasniva se i na Deklaraciji Hrvatskog Sabora o osudi komunističkih zločina. 

 

- Mi smo svjedoci da nakon 70 godina jedan od najljepših trgova u Hrvatskoj , trg u glavnm gradu naše hrvatske države, nosi ime jednoga od najvećih zločinaca, mogu slobodno reći, mega ili giga zločinca tzv. Josipu Brozu Titu, istaknuo je Natko Kovačević, ističući da se u Hrvatskoj još uvijek prikrivaju komunistički zločini.

 

- Svi koji prekrivaju zločine gori su od egzekutora, emotivno je zaključio Kovačević, napominjući kako u Hrvatskoj treba provesti lustraciju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

trg hrvatskih branitelja, trg maršala tita, Natko Kovačević, Danijel Srb, HSP