A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ivan-grubisic-110.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Don Ivan Grubišić nositelj lista Saveza za građansku i etičku Hrvatsku | Politika+
Hrvatska

IZBORI: Don Ivan Grubišić nositelj lista Saveza za građansku i etičku Hrvatsku

"Nećemo se boriti niti protiv lijevih, niti desnih."

Piše: PolitikaPlus/Hina

Savez za građansku i etičku Hrvatsku na predstojeće će parlamentarne izbore izići samostalno s neovisnom listom u svih 10 izbornih jedinica, a nositelj svih lista će biti don Ivan Grubišić, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije predstavnika Saveza, održanoj u splitskoj tvrđavi Gripe.

GRUBIŠIĆ: "Nećemo se boriti niti protiv lijevih, niti desnih. Želja nam je ukazati na probleme, te sa svima ostalima dobre volje te probleme polako rješavati da Hrvatska bude drugačija i bolja za sve građane jer sve što radimo, radimo radi čovjeka nadasve."

Kako jer istaknuto, otvoreni su za sve koji im se žele pridružiti i prihvaćaju načela Saveza.


"Nećemo se boriti niti protiv lijevih, niti desnih. Želja nam je ukazati na probleme, te sa svima ostalima dobre volje te probleme polako rješavati da Hrvatska bude drugačija i bolja za sve građane jer sve što radimo, radimo radi čovjeka nadasve. U kampanji se nećemo negativistički odnositi, ukazivati ćemo na probleme, ali nećemo biti kritizerski raspoloženi nego pozivati na pozitivne promjene", izjavio je don Ivan Grubišić.

ANTE KLARIĆ: Savez za građansku i etičku Hrvatsku nije stranka nego politička inicijativa.

Dodao je da Savez za građansku i etičku Hrvatsku ima dovoljno članova, da njihov cilj nije pošto-poto osvojiti vlast već da budu kritički glas javnosti koji će upozoravati na probleme, te da zastupaju interese građana, posebice čovjeka i kršćanskih vrijednosti.

Bivši pučki pravobranitelj Ante Klarić kazao je da Savez za građansku i etičku Hrvatsku nije stranka nego politička inicijativa.

"Hrvatski sabor bi trebao preuzeti ulogu vođenja države, a ne da to budu stranačke ili partijske strukture koje su privatizirale vlast. Upravo Hrvatski sabor mora intezivnije kontrolirati potrošnju državnih financija, te rasprodaju nekretnina. Isto tako izborna kampanja ne bi trebala biti u formi vrijeđanja biračkog tijela, ali ni zlouporabe branitelja Domovinskog rata", rekao je Klarić.

Članovi Saveza pozvali su građane da na izborima daju prednost građanskoj alternativi, te da se oslobode straha, izađu na izbore i, kako su kazali, ne dopuste da manjina odlučuje o budućnosti zemlje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ANTE KLARIĆ, IVAN GRUBIŠIĆ, Savez za građansku i etičku Hrvatsku, IZBORI