A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sanader-1053.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zakopana bilježnica dokaz protiv Sanadera i HDZ-a | Politika+
Hrvatska

CRNI FONDOVI : Zakopana bilježnica dokaz protiv Sanadera i HDZ-a

Pavošević je već prije navela da je iz crnog fonda isplaćivan dodatak na plaću dužnosnicima stranke, Darku Milinoviću i Bianci Matković, što su oni demantirali.

Piše: PolitikaPlus/Vjesnik

Nakon što je prije skoro mjesec dana bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević Uskoku predala svoje bilješke u kojima su bile zabilježene sve transakcije iz tzv. crnog fonda stranke, i tako u potpunosti priznavši postojanje fonda, Uskok bi neke od članova nekadašnjega vrha stranke uskoro mogao ponovno pozvati na saslušanje.

Prema pisanju Vjesnika, bilješke potkrepljuju raniji iskaz Branke Pavošević te Uskok sada želi ispitati svjedoke zbog novih okolnosti.

Prema pisanju Vjesnika, bilješke potkrepljuju raniji iskaz Branke Pavošević te Uskok sada želi ispitati svjedoke zbog te nove okolnosti. Pavošević je navela da je iz crnog fonda, isplaćivan dodatak na plaću nizu HDZ-ovih zaposlenika, ali i visokim dužnosnicima stranke, Darku Milinoviću i Bianci Matković. Oni su tu informaciju u medijima demantirali. Postoje indicije da je Pavošević iznijela i neka nova imena.

 

Bianca Matković izjavila je za Nove medije HTV-a da ne želi komentirati informaciju o tome da bi uskoro mogla biti pozvana u USKOK na ponovno ispitivanje stranačkih dužnosnika vezano za aferu Fimi media.

 

BIANCA MATKOVIĆ: Ako dobijem poziv, odazvat ću se kao i prošli put!

- Ako dobijem poziv, odazvat ću se kao i prošli put, rekla je Matković.

Iako je Pavošević izjavila da je bilješke uništila po nalogu Ive Sanadera, u što Uskok nikada nije bio povjerovao, nakon uhićenja je 'promijenila ploču' te Uskok odvela do mjesta gdje je pored kuće jednog bliskog rođaka u istočnom djelu Zagrebačke županije doslovno zakopala bilješke u zemlju.

 

Tako je Uskok zapravo došao do onoga što je od bivše blagajnice i najviše tražio - konkretne uplatnice, koje su odmah postale dio sudskoga spisa u slučaju Fimi medija i koje, za razliku od usmenog iskaza, na sudu imaju mnogo veću težinu kao dokaz.