A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/jadranka-kosor-vlada-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Slučaj 'crnih fondova' može poslužiti Jadranki Kosor da se riješi nepoželjnih | Politika+
Hrvatska

ISTRAGA : Slučaj 'crnih fondova' može poslužiti Jadranki Kosor da se riješi nepoželjnih

Puhovski: HDZ će biti oštećen samo ako se dokaže da je to bilo službeno djelovanje stranke.

Piše: Ilijana Grgić

Slučaj "zakopane bilježnice" bivše blagajnice HDZ-a Branke Pavošević, koja u ovim vrućim ljetnim mjesecima unosi dodatnu vrućinu među članovima HDZ-a, ne mora nužno značiti i probleme samoj stranci.

PUHOVSKI: To će značiti nešto i samo nešto onda i samo onda, ako se može dokazati da je to bilo službeno djelovanje stranke. Ako je riječ o tome da je to bilo redovno djelovanje stranke, onda će HDZ biti teško oštećen.

- To će značiti nešto i samo nešto onda i samo onda, ako se može dokazati da je to bilo službeno djelovanje stranke. Ako je riječ o tome da je to bilo redovno djelovanje stranke, onda će HDZ biti teško oštećen, komentar je političkog analitičara i sveučilišnog profesora Žarka Puhovskog.

>> Boris Tadić se preko Jadranke Kosor obračunava s Angelom Merkel

>> Zakopana bilježnica dokaz protiv Sanadera i HDZ-a

 

Podsjetimo, hrvatski mediji ponovo su aktualizirali priču o "zakopanim bilježnicama" u kojima su navodno sve transakcije HDZ-ovog crnog fonda. Naime, nakon što je Branka Pavošević, bivša blagajnica HDZ-a, priznala postojanje takvog fonda i predala svoje bilješke koje su stvarno bile doslovno zakopane u njezinom dvorištu i u kojima su bile zabilježene sve transakcije iz tzv. crnog fonda stranke, USKOK bi neke od članova nekadašnjega vrha stranke uskoro mogao ponovno pozvati na saslušanje. Pavošević je navodno imenovala Biancu Matković i Darka Milinovića, među onima koji su navodno imali koristi od crnog fonda. Oboje su to odmah bili demantirali.

JAJČINOVIĆ: Najbitnije je ustvari je li to realno, postoji li to. Ako postoji, loše će biti za vlasnike bilježnica i za one koji su uzimali novce. No, dvojbeno je koliko je to realno ili je sve stvar promidžbe i predizbornih podmetanja.

- Ako dobijem poziv, odazvat ću se kao i prošli put, rekla je kratko Bianca Matković na pitanje o mogućem ponovnom pozivu USKOK-a.

Od HDZ-ovog odvjetnika Vladimira Gredelja još uvijek nema informacija, što bi stranka po tom pitanju mogla učiniti.

- Ja sam na odmoru, ne mogu komentirati. Tek kad se vratim i kad obavim konzultacije znat ću više, odgovara za sada Gredelj. 


- Ne znam koliko je to sve realne osnove, sve to skupa. Najbitnije je ustvari je li to realno, postoji li to. Ako postoji, loše će biti za vlasnike bilježnica i za one koji su uzimali novce. No, dvojbeno je koliko je to realno ili je sve stvar promidžbe i predizbornih podmetanja, oprezan je komentator Večernjeg lista Milan Jajčinović.

"Nesumnjivo je da bi ovo Kosorici moglo poslužiti kao prilika za raščišćavanje, da se riješi ljudi, koji su joj teret ili koji joj nisu simpatični. Javnost voli kad se nešto događa po pitanju poštenja, čistih računa i istjerivanja pravde."

No, ono što bi se po pitanju crnih fondova' moglo dogoditi je mogućnost koja se otvara Jadranki Kosor da unutar stranke, pred same izbore riješi nepoželjnih kadrova.

- Nesumnjivo je da bi ovo Kosorici moglo poslužiti kao prilika za raščišćavanje, da se riješi ljudi, koji su joj teret ili koji joj nisu simpatični. Javnost voli kad se nešto događa po pitanju poštenja, čistih računa i istjerivanja pravde, to može biti pozitivno vrednovano kod potencijalnih birača. Ona to može iskoristiti za čišćenje stranke, smatra Jajčinović.

Da 'ljubavi' između Bianke Matković i Jadranke Kosor nema, javnost već dugo zna, zabavljajući se njihovim razmiricama, poput one tko će imati koji tepih u Banskim dvorima. S druge strane, Darko Milinović, svim se silama trudio sadašnjoj šefici stranke pokazati i dokazati svoju odanost. No, pitanje je: može li često spominje Milinovićeva imena vezano uz isplate i " crne fondove", dovesti do toga da se i on nađe na listi 'nepoželjnih'?

- Ja mislim da da, i nisam siguran da će Jadranka Kosor u u duši plakati zbog toga, kratko zaključuje Puhovski.