A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/kim-jong-il-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kim Jong-Il spreman nastaviti pregovore o nuklearnim pitanjima | Politika+
Svijet

POPUSTIO: Kim Jong-Il spreman nastaviti pregovore o nuklearnim pitanjima

"DNR Koreja ostaje predana cilju uklanjanja nuklearnog materijala s korejskog poluotoka."

FOTO: Kim Jong-Il u Sibiru se sastao s ruskim premijerom
Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-il poručio je u petak u Kini kako je spreman bez preduvjeta vratiti se pregovorima o nuklearnim pitanjima, prenijela je kineska novinska agencija Xinhua.

"DNR Koreja ostaje predana cilju uklanjanja nuklearnog materijala s korejskog poluotoka."

Kim je takvu promjenu stajališta najavio tijekom ovotjednog poseta Rusiji a tijekom susreta u sjeveroistočnoj Kini s kineskim dužnosnikom Daiem Bingguom kazao je da je predan ostvarenju cilja - korejskog poluotoka bez nuklearnog oružja, prenosi Xinhua.

"DNR Koreja ostaje predana cilju uklanjanja nuklearnog materijala s korejskog poluotoka i spreman je u cijelosti provesti u djelo zajedničku izjavu od 19. rujna zajedno s drugim stranama, a u cilju održavanja i promoviranja mira i stabilnosti na korejskom poluotoku", prenijela je Xinhua Kima.

Sjeverna Koreja spremna je obnoviti šesterostrane pregovore bez preuvjeta, rekao je Kim. Razgovore o razoružanju dvije Koreje, Kine, Rusije, Japana i SAD-a Sjeverna Koreja napustila je 2008. godine.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nuklearno oružje, koreja, kim jong il