A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/tadic%20boris.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tadić: Raspirivanje neprijateljstava Kosor služi za ostvarivanje financijske koristi! | Politika+
Hrvatska

KRITIKE: Tadić: Raspirivanje neprijateljstava Kosor služi za ostvarivanje financijske koristi!

'Nikada sebi ne bi dozvolio ono što ona radi.'

FOTO: Boris Tadić
Piše: PolitikaPlus

U razgovoru za Tanjug predsjednik Srbije Boris Tadić istaknuo je da sadašnje vlasti u Beogradu nitko ne može optužiti za nacionalizam i tako Srbiji ospori europske aspiracije, ali da je takve primjedbe moguće iznijeti na račun nekih drugih vlada u regiji.

 

'Premijerki Kosor raspirivanje starih neprijateljstava služi za ostvarivanje financijske koristi Hrvatske.'

- Ja kao predsjednik nikada sebi ne bih dozvolio da pozdravim optužene ili osuđene u Haagu, jer oni koji su osuđeni u Haagu su ljudi koji su učinili mnogo protiv civilizacije. Nemoguće je ako ste demokrat upućivati pozdrave ljudima koji su optuženi za zločine protiv čovječnosti, rekao je Tadić.

 

'Neeuropsko ponašanje gospođe Kosor, veličanje ratnih zločinaca, kao i njena posjeta Kosovu, svakako ne mogu biti doprinos unaprijeđenju odnosa Srbije i Hrvatske.'

Tadić je izrazio razočaranje zbog toga što EU nije reagirala na takvo ponašanje predstavnika hrvatske Vlade, i taj stav je, kako je rekao, iznio i u razgovoru s njemačkom kancelarkom Merkel, kojoj je također prenio i nezadovoljstvo time što se deset mjeseci čeka na formiranje komisije koja bi se bavila istragom trgovine organima Srba otetih na Kosovu, sa čime se u vezu dovode i najviši predstavnici vlasti u Prištini.

 

Na pitanje kako komentira posjet premijerke Hrvatske Jadranke Kosor Prištini i izjave u društvu kosovkog premijera Hašima Tačija, predsjednik Tadić je rekao da neeuropsko ponašanje gospođe Kosor, veličanje ratnih zločinaca, kao i njena posjeta Kosovu, svakako ne mogu biti doprinos unaprijeđenju odnosa Srbije i Hrvatske.

>> Boris Tadić se preko Jadranke Kosor obračunava s Angelom Merkel


- Partnerstvo Hrvata i Albanaca ne smije se graditi na štetu trećeg, u ovom slučaju srpskog naroda, rekao je Tadić, i dodao da premijerki Kosor raspirivanje starih neprijateljstava služi za ostvarivanje financijske koristi Hrvatske.

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mladen markač, ante gotovina, srbija, kosovo, jadranka kosor, boris tadić