A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/koncar-vlak-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Končar: Niskopodni vlak pokvario se pred svečano puštanje u promet | Politika+
Tvrtke

PEH: Končar: Niskopodni vlak pokvario se pred svečano puštanje u promet

"Zakazao je uređaj renomiranog proizvođača Secherona iz Švedske."

Piše: PolitikaPlus/Hina

Novi elektromotorni vlak za prigradski prijevoz koji su danas u promet trebali pustiti premijerka Jadranka Kosor i gradonačelnik Milan Bandić pokvario se uoči kretanja s Glavnog kolodvora prema Vrbovcu.


Došlo je do proboja glavnog visokonaponskog prekidača zbog čega su zakazala pomoćna napajanja te je puštanje vlaka u promet odgođeno za idući tjedan.


– Uporabnu dozvolu za vlak dobili smo 1. srpnja. Vlak je predviđen da vozi 160 km na sat, a mi smo ga opterećivali i sa 35 tona sačme kako bismo simulirali vožnju vlaka pod punim teretom. Do danas je prešao 5000 km, no dogodio se taj incident koji se mogao dogoditi bilo kad i bilo gdje – kazao je Ivan Tolić, predsjednik uprave Gredelja koji je s Končarom izradio vlak.

 

S obzirom na to da je nastali kvar u Končarovoj ingerenciji, Josip Crnalić iz uprave te tvrtke kazao je da će za otklanjanje kvara trebati nekoliko dana.

– Zakazao je uređaj renomiranog proizvođača Secherona iz Švedske. Vlak nismo pustili iz sigurnosnih razloga – kazao je Crnalić.