A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/jadranka-kosor-korito.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tajna zakopane bilježnice: Hoće li pomoći ili odmoći Jadranki Kosor | Politika+
Komentari

KOLUMNA : Tajna zakopane bilježnice: Hoće li pomoći ili odmoći Jadranki Kosor

Otkopana bilježnica će otkopati ili pokopati - HDZ.

Piše: Ilijana Grgić

Podsjetit ću vas na jednu priču, koja me strašno podsjeća na ove HDZ-ove "zakopano/otkopane bilježnice".

Mislim da sam je prvi put čula negdje u trećem razredu osnove škole a zove se "U cara Trajana , kozje uši", uglavnom, da skratim, pouka te bajke je, da bez obzira koliko se moćni car trudio da sakrije svoje kozije uši, nije uspio, jer je brijač, koji ga je šišao, u zemlji iskopao rupu, u nju 'zakopao' tajnu, a iz rupe je niknuo grm od kojeg su pastiri napravili svirale, koje su poslije po cijeloj zemlji razglasile: U cara Trajana kozje uši.

Pouka bajke: na ovoj zemlji ništa se ne može skriti, bez obzira koliko duboko bilo zakopano.

Zasad u medijima iskaču dva imena - Bianca Matković i Darko Milinović, premda neki javnost pokušavaju držati u neizvjesnosti dodatkom "i još neki HDZ-ovi dužnosnici".

A sam sadržaj crne zakopane bilježnice itekako je zanimljiv i već počinje pomalo curiti u javnost: Tko se koliko naplatio, pomogao.. ili što već jest iz bogate crne stranačke blagajne.

Zasad u medijima iskaču dva imena - Bianca Matković i Darko Milinović, premda neki javnost pokušavaju držati u neizvjesnosti dodatkom "i još neki HDZ-ovi dužnosnici". Ako se pokaže da to nije bio obrazac ponašanja u stranki, evo izvrsne izlike koja može poslužiti, šefici HDZ-a, da se uz pomoć bilježnice riješi onih koji se nikako ne uklapaju u njezinu viziju postsanaderovog HDZ-a. Otkopana bilježnica će otkopati ili pokopati - HDZ.

Tko zna što je još "zakopano " po inim dvorištima, njivama ili podrumima  raznoraznih rođaka, punica, zetova i ostale bliže, a bome i šire rodbine.

Da je ovo posljednji mandat Biance u klupama HDZ-a , to je jasno svima, i to već odavno. Darko Milinović, već je druga priča. Trudio se Milinović svim silma steći povjerenje, simpatije i sve drugo kod nove šefice. I kad tek pomisli da je uspio, ono iskrsne nešto poput bilježnice, crnih fondova... I nikad čovjek na zelenu granu.

A nije da se ne trudi.

Samo je pitanje, je li to dovoljno... Izbori su svakim danom sve bliži, križaljke se slažu, kupe se bodovi, zemlja izlazi iz recesije, i sve će biti "divno i krasno", do 4. prosinca. A nakon četvrtog prosinca ... e za to ćemo čuti jako malo odgovora. Uglavnom, fraze, koje se ponavljaju i kod lijevih i kod desnih (a i to je kod nas upitno tko je na kojoj strani).

No, vratimo se mi našim "zakopanim dragocjenostima i biserima".

Tko zna što je još "zakopano " po inim dvorištima, njivama ili podrumima  raznoraznih rođaka, punica, zetova i ostale bliže, a bome i šire rodbine.

A kad se tek počne (ali ono pošteno) kopati po poreznim karticama, nekretninma, isto tako dalje i šire rodbine, vidjet će se sva problematika ovog našeg društva. Samo je pitanje, tko će se usuditi, i tko će se bez obzira na posljedice usuditi glasno reći " U cara Trajana kozje uši". Dobrovoljci, za taj posao još uvijek se traže..

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bianca matković, darko milinović, hdz, jadranka kosor, crna bilježnica