A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/KOTLOVINA%20FILM.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vukovar film festival: Pobjednik igrani film 'Kotlovina' | Politika+
Kultura

NAGRADA: Vukovar film festival: Pobjednik igrani film 'Kotlovina'

"'Kotlovina' je film hrvatske proizvodnje i svjetske kvalitete, duhovita i slojevita studija naših karaktera i mentaliteta.

FOTO: Scena iz nagrađenog filma 'Kotlovina'
Piše: PolitikaPlus/Hina

Najbolji dugometražni film na 5. Vukovar film festivalu je hrvatski igrani film "Kotlovina", redatelja Tomislava Radića, a taj je film osvojio i prvu nagradu publike.

 

"'Kotlovina' je film hrvatske proizvodnje i svjetske kvalitete, duhovita i slojevita studija naših karaktera i mentaliteta. 

"'Kotlovina' je film hrvatske proizvodnje i svjetske kvalitete, duhovita i slojevita studija naših karaktera i mentaliteta. Film Tomislava Radića osvaja konceptom, redateljskom izvedbom i briljantnim glumačkim ostvarenjima", stoji u obrazloženju žirija u kojemu su bili književnica Vedrana Rudan, filmski kritičar Dean Šoša te scenarist i redatelj Ognjen Sviličić.

U kategoriji kratkometražnih filmova prvonagrađeni jer rumunjsko-njemački film "Tiha rijeka", redateljice Ance Mirune Lazarescu, dok je nagradu za najbolji dokumentarni film osvojio češko-slovački film "Gradonačelnik protiv bijele smrti", redateljice Erike Hnikove.

Ovogodišnji Vukovar film festival trajao je od 24. do 28. kolovoza, a na njemu je prikazano 38 filmova od kojih je 26 bilo u službenoj festivalskoj konkurenciji.

Proteklih dana u okviru festivala održana je i Dunavska scenaristička radionica pod vodstvom dramaturginje i scenaristice Irene Krčelić, Festivalska radionice u sklopu koje su mladi snimali dokumentarac o pet festivalskih dana, kao i TV sajam uz sudjelovanje televizijskih ekipa iz zemalja regije.

Vukovar film festival završava večeras dodjelom nagrada i završnim projekcijama filmova i to kratkog hrvatskog filma "Neanderthal story" Ivana Salaja, mađarskog igranog filma "Stvar je u detaljima", redatelja Zsombora Dyga te američkog filma "Jedan dan", redateljice Lone Scherfig sa Anne Hathaway u naslovnoj ulozi. Ovaj potonji film danas se premijerno izvodi i u Londonu i Parizu.

Organizatori 5. Vukovar film festivala bili su "Discovery", grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vukovar film festival, kotlovina