A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/skupstina%20grada%20zagreba.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Skupštinski Odbor za kontrolu o uplatnicama za vrtiće | Politika+
Zagreb

VRTIĆI: Skupštinski Odbor za kontrolu o uplatnicama za vrtiće

Morana Paliković Gruden: Djeca nisu struja, pa da građani plaćaju akontaciju.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Odbor za kontrolu zagrebačke gradske Skupštine održat će sutra sjednicu na temu aktualne situacije s uplatnicama koje su danas stigle u zagrebačke vrtiće na kojima je kao svrha uplate stoji da je riječ o akontaciji za mjesec srpanj, a potpredsjednica Skupštine Morana Paliković Gruden (HNS) izjavila je za Hinu kako smatra da djeca nisu struja, pa da građani plaćaju akontaciju.

 

>> Mirando Mrsić: Akontacije za vrtiće znak su Bandićevog poraza

 

>> Stigle 'Bandićeve' uplatnice za zagrebačke vrtiće

 

>> Milan Bandić: Da svi plaćaju istu cijenu vrtića? To je bogohulno i drsko!

 

Morana Paliković Gruden: Djeca nisu struja, pa da građani plaćaju akontaciju.

Paliković Gruden je u telefonskom razgovoru rekla da će se skupštinski Odbor za kontrolu na sjednici očitovati o slanju uplatnica za dječji vrtić s novim cijenama koje se kreću i do dvije tisuće kuna te naglasila kako smatra da djeca nisu struja, pa da građani plaćaju akontaciju.

Podsjetila je kako su zastupnici Gradske skupštine u srpnju većinom glasova ponovno odbili prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o novom načinu naplate vrtića. Ujedno su prihvatili i zaključak klubova zastupnika SDP-a, Nezavisne liste Tatjane Holjevac i HSU-a kojim se od gradonačelnika traži da za sjednicu Gradske skupštine u rujnu pripremi rebalans proračuna u dijelu koji se odnosi na cijene vrtića. Skupština traži da cijena vrtića ostane 400 kuna, a jaslica 200 kuna.

Danas je u zagrebačke vrtiće stiglo 33 tisuće uplatnica, a iznosi na njima ovise o dohodovnom cenzusu kućanstva. Uplatnice su kuvertirane, kako je pojašnjeno u Gradskoj upravi, radi zaštite osobnosti, a roditelji će se morati potpisati prilikom njihova preuzimanja. Zajedno s uplatnicom nalazi se i pismo gradonačelnika Bandića u kojemu se pojašnjavaju okolnosti vezane uz nove cijene. Kao svrha uplate na uplatnici stoji da je riječ o akontaciji za mjesec srpanj. Sjednica Odbora za kontrolu počinje u 11 sati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, mirando mrsić, vrtići, zagreb