A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/josip-boljkovac-stipe-mesic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Matija Boljkovac o sastanku Mesić- Boljkovac: Karamarko će završiti u zatvoru | Politika+
Crna kronika

PODRŠKA: Matija Boljkovac o sastanku Mesić- Boljkovac: Karamarko će završiti u zatvoru

"Mesić rekao da je Sanader postavio Karamarka, jer mu je on odgovarao za njegove kriminalne radnje."

Piše: Ivan Klarić

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je pružio potporu prvom ministru policije Josipu Boljkovcu, kojeg navodno očekuje optužnica zbog zločina u Drugom svjetskom ratu i nakon njega. Sastanku Boljkovca i Mesića, nazočio je i Boljkovčev sin koji je za Politiku Plus prepričao susret bivšeg predsjednika i ministra policije.

"Mesić je također istaknuo da je Sanaderu Karamarko odgovarao, i zbog toga ga je postavio za ministra unutarnjih poslova, jer je uz njega mogao raditi sve kriminalne radnje koje mu se stavljaju na teret."

- Gospodin Mesić je dao izravnu potporu mom ocu. Zajednički su odbacili sve indicije da je moj otac sudjelovao u bilo kakvom zločinu kako fantazira ministar  Karamarko posljednjih dana, ističe Boljkovac junior, koji kaže da Tomislav Karamarko pokušava njegova oca smjestiti u zatvor kako bi sebe istaknuo kao lidera desnice.

- Njegov je krajnji cilj da HDZ izgubi na izborima kako bi on postao predsjednik HDZ-a. On zapravo radi i protiv Jadranke Kosor. On ima veliki problem i zbog toga će na kraju završiti u zatvoru, prepričava temu razgovora sin Josipa Boljkovca, uz napomenu da je sve dosadašnje prijave protiv njegovog oca Državno odvjetništvo odbacilo kao neutemeljene, jer on nije sudjelovao u zločinima. On nije ubijao po logorima, kako tvrdi Karamarko, nego se obračunavao s terorističkim grupama na području bivše Jugoslavije, u jednom će dahu Boljkovčev sin.


A prema njegovim tvrdnjama, na sastanku s njegovim ocem, bivši se predsjednik Mesić žestoko obrušio na bivšeg bliskog suradnika Karamarka.


- Gospodin Mesić je rekao, a moj se otac s tim složio, da je Karamarko godinama bio na čelu obavještajnih službi, pa ipak ništa nije napravio da zaustavi sav kriminal koji se dogodio u Hrvatskoj. Mesić je također istaknuo da je Sanaderu Karamarko odgovarao, i zbog toga ga je postavio za ministra unutarnjih poslova, jer je uz njega mogao raditi sve kriminalne radnje koje mu se stavljaju na teret. Sanaderu je odgovarao takav ministar policije, prepričava nam Boljkovčev sin, uz opasku da je jedan od razloga Karamarkovog osvećivanja njegovom ocu to što aktualnog ministra unutarnjih poslova 1990. godine Boljkovac nije htio primiti u policiju "jer je bio - nesposoban".

U ovom trenutku Mesić i Boljkovac su na zajedničkom ručku. Posjet bivšeg predsjednika države nekadašnjem ministru unutrašnjih poslova kratko je komentirao prozvani aktualni ministar unutarnjih poslova.

'Ne vidim problem da se građani međusobno posjećuju, u bilo koje doba dana i kada god to žele', rekao je Tomislav Karamarko. Nije želio komentirati istragu komunističkih zločina pod izgovorom da istrage u tijeku ne komentira, napomenuvši da je to sve što će na tu temu reći.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav karamarko, josip boljkovac, stipe mesić