A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/davor%20štern.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Davor Štern: Netko će iz Ine odgovarati zbog izgubljenih koncesija | Politika+
Energetika

INA: Davor Štern: Netko će iz Ine odgovarati zbog izgubljenih koncesija

Ina će tražiti od Mnistarstva da poništi rješenje o oduzimanju koncesija.

FOTO: Davor Štern
Piše: PolitikaPlus/Vjesnik

Ministarstvo je Ini oduzelo odobrenja za istraživanje mineralnih sirovina na istražnim prostorima: Sava, Drava i sjeverozapadna Hrvatska. Ini su ta odobrenja bila produljena do 31. prosinca 2015. (nakon isteka 31. prosinca 2010.), pod uvjetom da istražni radovi započnu prije 31. ožujka 2011., da se imenuju voditelji projekta i da svakih šest mjeseci o poduzetom izvještavaju Ministarstvo. Međutim, Ina nije prijavila početak istraživanja u određenom roku, pa im je Ministarstvo oduzelo odobrenja i odlučilo kompaniju koja će istraživati ta velika područja izabrati na javnom natječaju.

»Ako se utvrdi da je riječ o nečijoj gruboj pogrešci, onda ćemo tražiti njegovo smjenjivanje. Ali prvo treba utvrditi čija je to bila odluka - uprave ili izvršnih direktora.«

»Ako se utvrdi da je riječ o nečijoj gruboj pogrešci, onda ćemo tražiti njegovo smjenjivanje. Ali prvo treba utvrditi čija je to bila odluka - uprave ili izvršnih direktora«, za Vjesnik je rekao  predsjednik nadzornog odbora Ine, Davor Štern.

No, za Inu možda nije sve izgubljeno jer Štern ističe da je ona započela istražne radove na tim područjima, a samo o tome nisu izvijestili Ministarstvo, pa možda postoji mogućnost da im odobrenja ipak budu vraćena.

Zato su najavili da će službeno zatražiti povlačenje rješenja Ministarstva o oduzimanju odobrenja za tri istražna područja u interesu daljnjeg razvoja kompanije, kao važnoga gospodarskog subjekta u Hrvatskoj jer ona imaju izravan negativan utjecaj na njihovo poslovanje i investicijske planove. Ako to ne uspiju, onda će se prijaviti na javni natječaj za dodjelu tih odobrenja na kojem se očekuje i sudjelovanje stranih kompanija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koncesije, ina, davor štern