A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/citroen-tubik/citroen-tubik-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tubik: Retro- futuristička vizija Citroëna za sajam automobila u Frankfurtu | Politika+
4kotača

KONCEPT ZA FRANKFURT: Tubik: Retro- futuristička vizija Citroëna za sajam automobila u Frankfurtu

Dok je HY bio djelo koje kao da je nastalo upotrebom sjekire i čekića, Tubik koristi sve mogućnosti tehnologija 21. stoljeća.

Piše: PolitikaPlus

Tubik je futurističko rješenje, no u njemu nije teško prepoznati retro inspiraciju bogatom Citroënovom nasljeđu - jednako čudnovatom kombiju HY kojeg smo mogli vidjeti u mnoštvu starih francuskih filmova, a nije daleko ni od legendarnog VW Transportera. Osnovna ideja je slična, no dok je HY bio djelo koje kao da je nastalo upotrebom sjekire i čekića, Tubik koristi sve raskošne mogućnosti tehnologija 21. stoljeća.

U Citroënu vele da je Tubik 'konceptno vozilo dizajnirano da putovanje ponovno učini smislenim'.

U Citroënu vele da je Tubik 'konceptno vozilo dizajnirano da putovanje ponovno učini smislenim' (što god to značilo), u njemu su putnici kao u kukuljici obasjanom iznutra eteričnom svjetlošću, kao u nekom SF dnevnom boravku, naravno, uživaju i u svim blagodatima telekomunikacijskog doba.

U Citroënu za opis ovog vozila koriste tako i riječi kao podijeljen, povezan, inteligentan, vozilo sa svojom okolinom komunicira preko interneta, opremljeno je kamerama i LCD zaslonima. Spominje se i riječ eco-friendly, iako o motorizaciji nema riječi, jer to ionako nije bit ove priče.
Inspiracija za Tubik očito je konzerva na kotačima zvana HY


Većina objavljenih fotografija zapravo su računalni crteži, no valja vjerovati da će do otvaranja sajma automobila u Frankfurtu biti više fotografija stvarnog modela, koji je, sudeći po mnoštvu nekonvencionalnih i skupih rješenja, daleko od onoga što bi se stvarno moglo pojaviti na ulicama.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

frankfurt 2011, koncept, citroen hy, citroen tubik, citroen