A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-sanader-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hitan sastanak čelništva HDZ-a zbog crnog fonda! Ratko Maček: Tužit ću Branku Pavošević! | Politika+
Hrvatska

HDZ NA NOGAMA: Hitan sastanak čelništva HDZ-a zbog crnog fonda! Ratko Maček: Tužit ću Branku Pavošević!

Maček: Riječ je o zastrašujućim lažima koje nemaju apsolutno nikakvog uporišta u stvarnosti.

Piše: PolitikaPlus

U središnjici Hrvatske demokratske zajednice jutros su se okupili članovi Predsjedništva stranke, najvjerojatnije zbog sjednice Predsjedništva, s obzirom na to da novinarima nije službeno rečeno što je razlog sastanka.

 

Upitan da komentira aktualni slučaj crnih fondova uoči početka sastanka, potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang rekao je da on nije vidio 'nijednog svog suradnika da to radi'.

MAČEK: "Riječ je o zastrašujućem eklatantnim lažima koje nemaju apsolutno nikakvog uporišta u stvarnosti."

Zamjenik predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor, potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović na isto je pitanje odgovorio da nema nikakvih saznanja o crnim fondovima, već da zna samo ono što je govorio prije 10 mjeseci o 70 tisuća kuna za obnovu razrušene crkve u Bilaju.


Na sastanak su, uz predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor, došli potpredsjednik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta.

 

U izjavi za Novu TV prozvani Ratko Maček zanijekao je sve navode protiv sebe.

 

- Zbog uskočkog predmeta ne mogu komentirati predmet, ali riječ je o zastrašujućem eklatantnim lažima koje nemaju apsolutno nikakvog uporišta u stvarnosti, izjavio je Ratko Maček, napomenuvši da će Branku pavošević tužiti zbog klevete.

.....

 

.....

 


Branka Pavošević: Barišiću sam pomagala brojati milijune eura


Govoreći o tome kako je od 2007. nadalje odlazila u Carinu, gdje je preuzimala novac Pavošević je naglasila kako je u tom razdoblju tri ili četiri puta pomagala Barišiću pri brojenju i slaganju novca koji se isplaćivao pojedincima u HDZ-u i na estradi. Uz nju novac je, tvrdi, svaki put brojala i Sanja Crnković, zaposlenica Carine koja je bila Barišićeva bliska suradnica, otkriva Jutarnji list.


“Nekada su to bile kune, a nekada se radilo i o devizama. Mogu reći da je kod svakog brojanja, prema mojoj slobodnoj procjeni, bilo gotovine u iznosu od jedan do dva milijuna kuna.”

Posebno joj se u sjećanje, istaknula je, urezao jedan dolazak u Carinu kada je zatekla Barišića u žurbi. Rekao je, ispričala je Pavošević, da moraju hitno složiti i prebrojati novac koji do 12 sati mora otići iz Carine. Radilo se o iznosu od dva milijuna eura.

“Sjećam se da je bila prisutna i Sanja Crnković, a Barišić je novac donio u jednoj aktovci. Točnije, čini mi se da je aktovka bila na stolu i da je bila otvorena, pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je bila crne boje, ali čini mi se da jest. Novčanice su bile u različitim apoenima, od 50 eura pa naviše, a ja sam izravno pitala Barišića koliko tu uopće ima novca, na što mi je on rekao - oko dva milijuna eura.”


 

 

 

 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

darko milinović, andrija hebrang, hdz, ratko maček, ivan jarnjak, branka pavošević