A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-hdz-103.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor: Ako iz USKOK-a cure informacije to je zaprepašćujuće i protuustavno! | Politika+
Hrvatska

CRNI FONDOVI: Jadranka Kosor: Ako iz USKOK-a cure informacije to je zaprepašćujuće i protuustavno!

'Ja u to ne vjerujem, a ako vi imate dokaz za to, onda bih molila da ga predočite.'

FOTO: Jadranka Kosor
Piše: Ivan Klarić, Ivan Hrstić

U društvu ministara Radovana Fuchsa i Branka Bačića na svečanosti a povodom 20. godišnjice oslobađanja virovitičke vojarne premijerka Jadranka Kosor otvorila je novoobnovljene prostorije bivše vojarne koja je pretvorena u virovitičko veleučilište.

 

'Ja to ne vjerujem, a ako vi imate dokaz za to, onda bih molila da ga predočite, to bi vam zapravo bila i dužnost, vas i vaše kuće,'

Nakon svečanosti, na traženje da prokomentira navodnu informaciju iz USKOK-a da je pitanje dana kada će se podignuti optužnica protiv HDZ-a, Kosor je rekla dane vjeruje da iz USKOK-a cure informacije.

- Ovo što govorite je zaprepašćujuće, dakle, da bi netko iz USKOK-a, neovisne institucije koja se mora brinuti o pravdi, o pravednosti, i o tome da svi koji su počinili kaznena djela koji su nešto ukrali budu kažnjeni, da bi iz te institucije curile informacije, to je zaista zaprepašćujuće. Ja to ne vjerujem, a ako vi imate dokaz za to, onda bih molila da ga predočite, to bi vam zapravo bila i dužnost, vas i vaše kuće, predočiti te dokaze, rekla je okupljenim novinarima Jadranka Kosor, iako se u pitanju novinara nije izrijekom spominjalo curenje informacija.

To je protuzakonito, to je protuustavno i svakako da će se vlada truditi doznati što se zapravo događa i tko to eventualno daje neke iskaze koje u ovoj fazi istrage ne bi smjeli biti dostupni javnosti.

- Ali svakako, vezano za objavljivanje informacija koje bi u svakoj fazi istrage, u svakom predmetu morali biti zaštićeni dok istraga ne završi, pa dok se podigne optužnica ili se ne podigne, dakle u toj fazi istrage ne bi smjeli biti dostupni javnosti. To je protuzakonito, to je protuustavno i svakako da će se vlada truditi doznati što se zapravo događa i tko to eventualno daje neke iskaze koje u ovoj fazi, ponavljam, bilo koje istrage ne bi smjeli biti dostupni javnosti, rekla je premijerka, koja je također spomenuta u iskazu bivše blagajnice HDZ-a. Gotovo svakodnevno u medijima se pojavljuju dijelići iz njezinih iskaza koje je ona dala kao osumnjičenica, dakle braneći sebe, a ne kao svjedokinja koja je dužna govoriti istinu. Njezini iskazi teško optužuju niz članova HDZ-a koji nemaju mogućnost za obranu.

- To je isto tako ugrožavanje pravne države, ugrožavanje pravnog sustava, to je ugrožavanje zapravo onoga što nam je cilj, a to je da svatko tko je počinio kazneno djelo zaista stane pred lice pravde, i dakako, da bude osuđen, jer su zapravo neprekidno pritisci na neovisnost pravosuđa i u konačnici pritisci na sudove, zaključila je premijerka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, uskok, ivo sanader, crni fondovi, vlada, jadranka kosor