A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sanader-503.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

USKOK zbog Ine podiže optužnicu protiv Sanadera, ali i protiv Hernadija i Polančeca? | Politika+
Hrvatska

JOŠ JEDNA: USKOK zbog Ine podiže optužnicu protiv Sanadera, ali i protiv Hernadija i Polančeca?

Sanadera se tereti da je uzeo proviziju od čak 10 milijuna eura.

FOTO: Ivo Sanader
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Protiv bivšeg premijera Ive Sanadera USKOK bi ovih dana mogao podići optužnicu zbog uzimanja 10 milijuna eura mita za prepuštanje Ine mađarskome MOL-u, piše Večernji list.

Sanadera se tereti da je uzeo proviziju od čak 10 milijuna eura.

Tu informaciju prenosi izvor blizak USKOK-u koji tvrdi da nakon optužnice protiv HDZ-a kao pravne osobe, potom druge optužnice protiv Ive Sanadera za Inu, slijedi još njih nekoliko. U slučaju mita za preuzimanje Ine u aferu su upleteni i bivši ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade Damir Polančec, koji je provodio privatizaciju državne naftne kompanije, potom Sanaderov dobar prijatelj, vlasnik Diokija i Novog lista Robert Ježić te predsjednik uprave MOL-a Zsolt Hernadi.
 

Sanadera se tereti da je uzeo proviziju od čak 10 milijuna eura kako bi Mađarima prepustio Mađarima upravljačka prava Ine. Iako su mađarski tužitelji odbili pomoći hrvatskim istražiteljima u ispitivanju Hernadija, obrazlažući to interesima nacionalne sigurnosti, iz svih podataka koji su do sada objavljeni o ovome slučaju razvidno je da će se zbog afere s preuzimanjem Ine otvoriti kazneni postupak protiv Sanadera, ali i protiv Hernadija te Polančeca kao pomagača.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zsolt hernadi, robert ježić, mol, ina, uskok, ivo sanader