A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/HRVATSKA-AUTUCESTA-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HAC-u zajam EIB-a u iznosu od 60 milijuna eura | Politika+
Hrvatska

INVESTICIJE: HAC-u zajam EIB-a u iznosu od 60 milijuna eura

Zajam se ugovara na rok od 25 godina s počekom od 5 godina.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatske autoceste (HAC) potpisale su danas Ugovor o zajmu s Europskom investicijskom bankom (EIB) u iznosu od 60 milijuna eura, izvjestili su iz HAC-a.

 

Zajam se ugovara na rok od 25 godina s počekom od 5 godina uz promjenjivu kamatnu stopu temeljenu na šestomjesečnom EURIBOR-u, uvećanom za maržu EIB-a.

 

Sredstva zajma koristit će se namjenski za financiranje 50 posto vrijednosti projekta dovršetka koridora Vc, koji se sastoji od izgradnje hrvatskog dijela mreže autocesta u dužini od 12,5 kilometara uz sjevernu i južnu granicu s Bosnom i Hercegovinom.

 

Riječ je o sjevernoj dionici, dužine 3,5 kilometara, od čvora Sredanci do Svilaja (granica BiH), uključujući most preko rijeke Save te južnoj dionici, dužine 9 kilometara, od čvora Ploče do granice BiH, uključujući granični prijelaz Metković.

 

Zajam se ugovara na rok od 25 godina s počekom od 5 godina uz promjenjivu kamatnu stopu temeljenu na šestomjesečnom EURIBOR-u, uvećanom za maržu EIB-a. Ostatak sredstava za financiranje projekta dovršetka Vc koridora osiguran je putem kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i iz sredstava HAC-a, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

finaciranje autocesta, zajam, EIB, HAC