A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/damir-baks-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Damir Bajs: Vjerujem da kolegama u HDZ-u nije lako! | Politika+
Hrvatska

RAZUMIJE IH: Damir Bajs: Vjerujem da kolegama u HDZ-u nije lako!

'Pred nama su tek vremena kada pravosudni organi moraju potvrditi što je istina i ne treba ulaziti u presumpcije o tome tko je za što kriv.'

FOTO: Damir Bajs u društvu Jadranke Kosor
Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednik HSS-a i ministar turizma Damir Bajs izjavio je danas, zamoljen da prokometira napise o tajnim računima u HDZ-u, kako vjeruje da kolegama u HDZ-u nije lako.

 

'Pred nama su tek vremena kada pravosudni organi moraju potvrditi što je istina i ne treba ulaziti u presumpcije o tome tko je za što kriv.'

"Mi smo uoči izbora i takve naslovnice sigurno ne pomažu", ocijenio je Bajs dodajući kako se "to tek treba potvrditi na sudu".

"Pred nama su tek vremena kada pravosudni organi moraju potvrditi što je istina i ne treba ulaziti u presumpcije o tome tko je za što kriv", rekao je Bajs.

"Ovo je samo presumpcija, tako da oni niti mogu niti trebaju negirati nešto što možda nisu niti znali", naglasio je dodajući kako "hoće li oni donijeti neke radikalnije odluke ili ne, ovisi upravo o njima". Političke odluke mora donijeti sam HDZ, ustvrdio je Bajs.

Upitan štete li posljednji događaji vladajućoj koaliciji, Bajs je rekao kako su pred kraj mandata. "Mi smo završili mandat koji su nam prije četiri godine ljudi dali. Mi, govorim u ime HSS-a, moramo dati ono što smo radili u te četiri godine, neke dobre stvari kao što je ulazak u NATO ili što je ulazak u EU, ali naravno i podnijeti račune za ono što eventualno i nije bilo tako dobro", poručio je Bajs nakon sjednice Vlade.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, upitan o "prljavom novcu u HDZ-u" poručio je novinarima "pustite priče". O tome mislili li da li je bilo crnih fondova, Čobanković je kratko ustvrdio: "U stranci ne".

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta upitan o medijskim najavama o podizanju optužnice protiv HDZ-a, rekao je kako se ne boji optužnice protiv HDZ-a. "Mislim da ne može doći do toga, nema razloga", izjavio je Kalmeta nakon sjednice vlade.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jadranka kosor, crni fondovi, hss, damir bajs, hdz