A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-milanovic-10.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor: Ništa konkretno, neke su dijelove prepisali od Vlade | Politika+
Hrvatska

REAKCIJA NA 'PLAN 21': Jadranka Kosor: Ništa konkretno, neke su dijelove prepisali od Vlade

Danas predstavljeni program "Kukuriku koalicije" zapravo "program bez programa" i ne nudi ništa ohrabrujuće.

FOTO: Jadranka Kosor osvrnula se i na izjave Zorana Milanovića
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor ocijenila je da je danas predstavljeni program "Kukuriku koalicije" zapravo "program bez programa" i ne nudi ništa ohrabrujuće.

 

Danas predstavljeni program "Kukuriku koalicije" zapravo "program bez programa" i ne nudi ništa ohrabrujuće.

"Moglo bi se reći da je to program bez programa, koji su u tri-četiri navrata pokušali plasirati u javnost i nije uspijevalo", rekla je Kosor uoči skupa o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Ocijenila je da postoji nesklad između onoga kako je najavljeno da će se taj program provoditi, u neprekidnoj komunikaciji s ljudima, i onoga što se dogodilo na današnjem predstavljanju u Tvornici. "Važna je i prva naznaka kako će se provoditi. Zoran Milanović govorio je o neprekidnoj komunikaciji s ljudima, ali kad su ljudi koje su pozvali pokušali nešto pitati, onda im to nisu dopustili", rekla je.

Dijelove sadržaja programa Kosor drži prepisanima iz programa vlade kojoj je na čelu. "Ono što smo dosad vidjeli iz programa, vezano uz energetiku, to je prepisano iz programa ove vlade", rekla je.

Kosor je rekla kako nije "stigla pogledati program", ali je, kaže, vidjela "refleksije u medijima onoga što je Zoran Milanović govorio" te ocijenila da program "Kukuriku koalicije" ne nudi "ništa ohrabrujuće". Neke naznake, dodala je, upućuju na mnoge kontradiktornosti unutar same te koalicije u vezi s iznimno važnim infrastrukturnim projektima - "jedni govore da će se graditi autocesta do Dubrovnika, drugi da neće".

"Ima mnogo takvih primjera, na primjer na pitanje oko registra branitelja, Zoran Milanović rekao je da je registar objavljen", rekla je Kosor.

Hrvatska premijerka drži da program oporbene koalicije ne sadržava ništa konkretno što bi se moglo analizirati u ovome trenutku. "Ništa konkretno što bismo u ovome trenutku mogli analizirati", rekla je.

Na pitanje hoće li se sada vladajuća koalicija požuriti sa svojim programom, rekla je da će ga predstaviti kad im to bude odgovaralo.

"Naš je program odavno gotov. Nismo ga htjeli predstavljati u vrijeme kad smo smatrali da to za nas nije povoljno. Mi ćemo ga predstaviti onda kad to bude za nas povoljno", rekla je.

Taj će program biti vrlo opširan i opsežan, "po svim točkama i segmentima života u Hrvatskoj za koje smatramo da građane najviše zanimaju i dat ćemo odgovore na neka pitanja koja su još otvorena", najavila je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, sdp, hdz, kukuriku koalicija, jadranka kosor