A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/barack-obama-204.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Republikanci Obami: Porez za milijunaše uvođenje je klasnog rata! | Politika+
Mojbiz

BUFFETTOV ZAKON: Republikanci Obami: Porez za milijunaše uvođenje je klasnog rata!

"Loše je učiniti to usred ekonomske krize."

FOTO: Barack Obama
Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Američki republikanski čelnici u nedjelju su kritizirali prijedlog predsjednika Baracka Obame da se milijunašima nametne novi porez, nazivaju to "klasnim ratom" i predviđaju da će prijedlog naići na žestoko protivljenje u Kongresu.

Očekuje se da Obama u ponedjeljak predloži "Buffetov porez", i da će se on odnositi na sve koji zarađuju više od milijun dolara na godinu.

"To samo još više destabilizira naš sustav, donosi novu nesigurnost i kažnjava otvaranje radnih mjesta i one koji ih otvaraju."

Paul Ryan, predsjednik proračunskoga odbora Predstavničkoga doma, te Mitch McConnell, senatski republikanski čelnik, rekli su da će taj prijedlog ograničiti rast i naštetiti ulagačima, a gospodarstvo ionako već stagnira.


"To samo još više destabilizira naš sustav, donosi novu nesigurnost i kažnjava otvaranje radnih mjesta i one koji ih otvaraju", rekao je u nedjelju Ryan za Fox News.

"Loše je učiniti to usred ekonomske krize. U objema strankama već postoji oporba tom predsjednikovu prijedlogu."

McConnell je rekao kako je Kongres lani već raspravljao o tome pitanju i Obama i republikanci došli su do kompromisa koji je sačuvao smanjene porezne stope koje je za one koji mnogo zarađuju na dvije godine uveo George W. Bush.


"Loše je učiniti to usred ekonomske krize", rekao je McConnell u NBC-ovoj emisiji Meet the Press, "U objema strankama već postoji oporba tom predsjednikovu prijedlogu".

Američki milijarder Warren Buffett pisao je prošli mjesec o tome kako zbog rupa u poreznom zakonodavstvu bogati poput njega plaćaju manje poreza od onih koji rade za njih.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Mitch McConnell, porezi, porez za milijunaše, paul ryan, buffettov zakon, barack obama