A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-601.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Odgovor urednika Jadranki Kosor: Ne provodimo nikakvu hajku protiv HDZ-a | Politika+
Hrvatska

MEDIJI I KOSOR: Odgovor urednika Jadranki Kosor: Ne provodimo nikakvu hajku protiv HDZ-a

Urednici vjeruju da Jadranka Kosor ipak neće u kampanji napadati medije.

FOTO: Jadranka Kosor
Piše: Ivan Klarić

Loš rejting HDZ-a u anketama koje pokazuju jako loše rezultate za našu stranku, rezultat je medijske hajke koja je pokrenuta baš uoči Općeg sabora stranke. Vrijeme provođenje ankete, nije slučajno - neki mediji iskoristili su je kako bi destabilizirali HDZ, rekla je danas u razgovoru za Hrvatski radio predsjednica HDZ-a i Vlade Jadranka Kosor.

 

GORAN OGURLIĆ: Nisam primjetio medijsku hajku ni u mediju u kojem sam glavni urednik niti u drugim medijima. Nema tu govora o medijskoj hajci protiv HDZ

>> JADRANKA KOSOR: Protiv HDZ-a se vodi medijska hajka! ZDENKO DUKA: To je pritisak na medije!

 

Navode premijerke Kosor u razgovoru za portal PolitikaPlus odbacio je predsjednik HND-a Zdenko Duka koji je izjavio da HDZ ne stoji loše zbog medija nego zbog činjenice da iz dana u dan u medije izlaze sve afere koje su se događale pod njihovom vlašću.

Glavni urednik Večernjeg lista Goran Ogurlić u kratkom razgovoru nam je rekao kako on osobno nije primjetio bilo kakvu medijsku hajku na HDZ.


- Nisam je primjetio ni u mediju u kojem sam glavni urednik niti u drugim medijima. Nema tu govora o medijskoj hajci protiv HDZ-a, kaže nam Ogurlić.


Glavni urednik Večernjeg lista ističe kako vjeruje da ovakve izjave neće biti i dio službene predizborne kampanje HDZ-a.


- Smatram da HDZ na čelu s Jadrankom Kosor neće u kampanji funkcionirati na taj način, naposljetku će Ogurlić.

 

IVAN LOVREČEK: Mi samo radimo svoj posao i izvještavamo o tome što se događa. Naravno, pri izvještavanju, bitno je da mediji raspolažu s činjenicama kako bi informacije bile ispravne i točne.

Glavni urednik informativnog programa RTL televizije Ivan Lovreček kaže da ne vidi razloga za optuživanje medija za bilo kakvu hajku.

- Mi samo radimo svoj posao i izvještavamo o tome što se događa. Naravno, pri izvještavanju, bitno je da mediji raspolažu s činjenicama kako bi informacije bile ispravne i točne. Uistinu ne mislim kako postoji bilo kakav oblik medijske hajke na Jadranku Kosor, ističe Lovreček i nadodaje.


- Jednostavno je, puno toga lošeg se dogodilo unutar HDZ-a i države unatrag osam godina a sada detalji svega toga izlaze u medije. Ali, ponavljam, to nije nikakva medijska hajka nego izvještavanje o onome što saznamo, napominje Lovreček.


Lovreček ne vjeruje da će ovakav način interakcije s medijima Jadranka Kosor koristiti i u kampanji.


- Sumnjam da će HDZ i Jadranka Kosor koristiti napade na novinare u kampanji. Kampanja koja se temelji na prozivanju novinara nikako ne može biti uspješna kampanja, zaključuje Lovreček.

 

DAVOR KRILE: Smatram da je motiv ovih kritika zapravo činjenica što Jadranku Kosor uopće nije briga za hrvatsku stvarnost jer je zanima samo kako doći do još jednog mandata

Novinar i kolumnist Slobodne Dalmacije Davor Krile ističe da se izjava Jadranke Kosor može opisati na tri načina.

- Ili je Kosor totalno izvan stvarnosti i ne vidi gdje je problem pa lopticu prebacuje na medije, ili je svjesna stvarnosti pa grijehe 'pere' optuživanjem medija u kojima je i ona sama nekada radila, kaže Krile.


- No, smatram da je motiv ovih kritika zapravo činjenica što Jadranku Kosor uopće nije briga za hrvatsku stvarnost jer je zanima samo kako doći do još jednog mandata, ističe Krile.


Kaže da nije isključeno da Jadranka Kosor ovakve metode koristi i u kampanji.


- Mislim da će se ovakve stvari događati i u kampanji. To je ucjena medija što, dakako, ima utjecaja i na upravljačke strukture medijskih kuća, naposljetku će Krile.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, mediji, jadranka kosor