A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-400.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor: Mediji lažu, udaraju na mene osobno i na Vladu! | Politika+
Hrvatska

KRITIKE: Jadranka Kosor: Mediji lažu, udaraju na mene osobno i na Vladu!

Upitana je li istina da će se prema ugovoru, kako piše današnji Večernji list, braniteljima smanjiti povlaštene mirovine, premijerka je rekla da je pisanje Večernjeg lista laž.

FOTO: Jadranka Kosor
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je danas da je Vladin interes što ranije objavljivanje pristupnog ugovora Hrvatske s Europskom unijom (EU), a opovrgnula je i pisanje jednih dnevnih novina da se u tom ugovoru hrvatskim braniteljima smanjuju prava.

Što se Vlade tiče tekst pristupnog ugovora stavili bismo na web stranice Vlade još u subotu, kazala je Kosor nakon otvaranja Reprocentra i farme svinja u Kaštelancu te obilaska poslovne zone Jalžabet u Varaždinskoj županiji.

Izvijestila je kako se završava prijevod ugovora na hrvatski jezik i jezike zemalja EU-a te kako vjeruje da će to biti objavljeno vrlo brzo.

Vladi je u interesu, rekla je Kosor, da svi građani sami mogu pregledati ugovor, vidjeti svaki detalj i o njemu promisliti, pogotovo zato što brzo dolazi potpisivanje, a onda i referendum za koji želimo da bude uspješan.

Na pitanje zna li se okvirni datum potpisivanja rekla je da on još nije dogovoren niti određen.

"Kad god bude bit će odlično zato što je najvažniji posao napravljen jer imamo pristupni ugovor", rekla je Kosor.

Upitana je li istina da će se prema ugovoru, kako piše današnji Večernji list, braniteljima smanjiti povlaštene mirovine, premijerka je rekla da je pisanje Večernjeg lista laž.

"To je laž, taj list obmanjuje javnost svojom današnjom naslovnicom, to nije istina", rekla je premijerka.

Dodala je kako niti u jednom trenutku mirovine hrvatskih ratnih vojnih invalida nisu bile predmetom bilo kakvih pregovora, jer je činjenica da svaka država ima pravo na poseban način zaštititi određene skupine svoga društva.

Branitelji koji nisu hrvatski ratni vojni invalidi, rekla je Kosor, nemaju nikakve posebne uvjete nego udjele u Fondu hrvatskih branitelja i to također ostaje.

Premijerka je zaključila kako "nikakvih zahtjeva vezanih uz status ili zakon o pravima hrvatskih branitelja nije bilo iz Europske komisije i EU".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mediji, branitelji, eu, jadranka kosor