A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivan-vidakovic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Microsoft Hrvatska: U novom uredu nitko nema svoj stol i stolicu - čak ni direktor | Politika+
IT

NOVI KONCEPT: Microsoft Hrvatska: U novom uredu nitko nema svoj stol i stolicu - čak ni direktor

Kažu da je to prvi ured u Hrvatskoj bez fiksnih telefona.

FOTO: Ivan Vidaković
Piše: Ivan Hrstić

Tko prvi ulovi stolicu, njegova je, vrijedi u uredima Microsoft Hrvatska otkako su se preselili na novu lokaciju, u nove prostorije organizirane u skladu s Microsoftovim načelima mobilnog otvorenog ureda - WPA (Workplace Advantage) Mobile Shared Desk.

Novi uredi nalaze se na šestom katu poslovne zgrade u Horvatovoj ulici, u blizini avenije koja bi jednom u budućnosti trebala postati glavna zagrebačka osovina na potezu sjever-jug. Na tom zasada slabo urbaniziranom zagrebačkom južnom ulazu u grad u posljednjih nekoliko godina niknuo je niz poslovnih zgrada, u koje se preselio i niz informatičkih tvrtki u potrazi za uštedama.

Na pitanje gdje drži sliku žene i djece, Vidaković kroz smijeh odgovara - u mobitelu i u novčaniku, dodajući da njemu ovakav oblik ureda savršeno odgovara.

Ivan Vidaković, direktor  Microsoft Hrvatska, doduše, nije još znao reći koliko je 'teška' ova investicija, pa ni koliko će se njom uštedjeti, no zanijekao je da to ima ikakve veze s pričama o nastavku kadrovskih rezova u tvrtki koju on vodi u posljednje dvije godine, otkako je prešao s čelnog mjesta u IBM-u Hrvatska. U zagrebačkom uredu stalno je zaposleno 49-ero, a u uskoro će zaposliti još nekoliko, najavio je Vidaković.

Od njih se ne očekuje da svi u isto vrijeme budu u uredu, nego tamo gdje će biti najproduktivniji, bilo to na terenu ili doma. U vrijeme kad je telekomunikacijska povezivost osnova poslovanja, nije uvijek ključan podatak gdje se zaposlenik nalazi, nego obavlja li ono što se od njega očekuje.

A kad dođu u ured, onda sjedaju za ono radno mjesto koje je u tom trenutku slobodno, što vrijedi i za direktora Vidakovića - koji više uopće nema svoj ured! Na pitanje gdje drži sliku žene i djece, kroz smijeh odgovara - u mobitelu i u novčaniku, dodajući da njemu ovakav oblik ureda savršeno odgovara. U svakom slučaju, on je prvi direktor kojemu nitko neće moći - uzeti fotelju.

Nema ni klasičnih fiksnih telefona, uz svako računalo na raspolaganju su slušalice s mikrofonom. Za sastanke te telefonske razgovore u četiri uha na raspolaganju im je nekoliko konferencijskih dvorana i soba za sastanke. A za opuštanje tu je kafeterija s naslonjačima, te kutak s video igricama i stolnim nogometom. Jedan je to od osam ureda u svijetu koji su počeli raditi po ovakvim principima, a prvi u regiji bio je u Bukureštu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

microsoft, uredi, wpa, work place advantaga, microsoft hrvatska