A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivan-zvonimir-cicak-110.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Ivan Zvonimir Čičak: SDP je prao novac preko računa u Beču! | Politika+
Hrvatska

SDP UZVRAĆA: VIDEO Ivan Zvonimir Čičak: SDP je prao novac preko računa u Beču!

SDP: Čičak je vjerodostojan kao i u slučaju kapetana Laptala, kojeg je optužio za krijumčarenje narkotika!

Piše: Ilijana Grgić. Snimke: PolitikaPlus TV

Predsjednik Hrvatskog helsinškoga odbora Ivan Zvonimir Čičak pred Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, više od sat vremena davao je iskaz o svojim saznanjima o postojanju posebnog računa SDP-a u Austriji.

 

Čičak navodi kako se radi o dva slučaja, jednom iz 2002. gdje se spominje račun u Grazu, te iz 1995. u slučaju prodaje nekretnine gdje je jedan od suvlasnika bio i SDP, u kojem se po njemu vidi da je SDP prao novac preko računa u Beču.

 - Radi se o tome da su njemačka država preko tadašnjeg ambasadora i SDP-a na tajni račun u Beču prebacili iznos veći od 700 tisuća i da su time izbjegli plaćanje poreza, istaknuo je Čičak, te okupljenim novinarima podijelio kopiju ugovora u kojem se u članku 3.stavak 2 vidi da je na konto Socijaldemokratske Partije Hrvatske u Girocredit Wien sjela jedna 1/3 od 2,1 milijun DM, kolika je bila kupoprodajna cijena nekretnine.

 - To je bilo 4 mjeseca nakon Oluje, to je prosinac. Ima nekoliko elemenata kaznene odgovornosti, pod jedan to je pranje novca, drugo, utaja poreza, treće ratno profiterstvo i četvrto, po novim izmjenama Ustava kaznena djela u području društvenog kriminala, jer su ipak ti stanovi bili društveni stanovi, ističe Čičak.

 Po njemu, državno bi odvjetništvo putem međunarodne razmjene trebalo zatražiti tragove tijeka novca u svim slučajevima. Na novinarski upit, ima li ova prijava veze s istragom u HDZ-u, Čičak je to odbacio .

- Nema to veze s HDZ-om, bit će tu još stranka, vjerujte, o tome sam također govorio, zagonetan je bio Čičak.

Komentar na saslušanje Čička u DORH-u o tajnim računima SDP-a u Grazu, zatražili smo u toj stranci.

 

- Ugovor o kupoprodaji nekretnina s izjavom o prijenosu prava vlasništva samo pokazuje kako je SDP i 90–tih imao uredno poslovanje. Kupac nekretnine koje je SDP bio vlasnik u 1/3 je Savezna Republika Njemačka koja je, kao kupac, obveznik plaćanja poreza na promet nekretninama. Posljednjih šesnaest godina tamo stanuju njemački veleposlanici, kažu u SDP-u.

 

- Gospodin Čičak je vjerodostojan i dobronamjeran kao i u slučaju kapetana Laptala, kojeg je optužio za krijumčarenje narkotika na temelju pouzdanih izvora iz Ravnateljstva policije. Nakon Čičkova „iskaza“, kapetan Laptalo pušten je iz pritvora, oštro će iz SDP-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tajni računi, sdp, ivan zvonimir čičak