A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/biciklist-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vozio bicikl s 3,03 promila alkohola u krvi | Politika+
4kotača

PIJANSTVO: Vozio bicikl s 3,03 promila alkohola u krvi

Kad se utvrdi da mu je koncentracija alkohola u krvi viša od 0,5 promila, biciklista se kažnjava s 500 kuna.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Tijekom redovita nadzora prometa, od 19. do 22. rujna, policija je iz prometa isključila 48 pijanih vozača, među kojima, u Bizovcu, 46-godišnjaka, s toga područja, koji je vozio bicikl pod utjecajem 3,03 promila alkohola u organizmu, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava (PU).

Kad se utvrdi da mu je koncentracija alkohola u krvi viša od 0,5 promila, biciklista se kažnjava s 500 kuna.

Biciklist je zaustavljen oko 14,30 sati, a osim 3,03 promila alkohola u krvi utvrđeno je da je i do sada vozio pijan, ali prvi put je otkriven u vožnji biciklom.

Do sada je taj 46-godišnjak počinio ukupno 18 prometnih prekršaja, od kojih se sedam odnosi na upravljanje osobnim automobilom u pijanu stanju, a ovo mu je prvi prekršaj u vožnji bicikla pod utjecajem alkohola, navodi policija.

Policija podsjeća da se po zakonu o sigurnosti prometa na cestama vozač bicikla, kad se utvrdi da mu je koncentracija alkohola u krvi viša od 0,5 promila, novčano kažnjava s 500 kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, alkohol, pijanstvo, bicikl, prometni prekršaji